Trip mot varmare platser

Idag har det varit ytterligare en spannande dag. Jag, Christopher och Catarina tog bilen ner langst berget pa serpentinvagarna vilket bara det ar spannande och kul sedan akte vi mot Sverige narmare bestamt rakt ut i oknen. Pa ett alderdoms hem dar traffade vi Ricks morfar en mycket rolig och social man med hela 101 ar bakom sig. Ganska imponerande om jag far saga det sjalv.

Efter det akte vi och halsade pa Ricks mamma en trevlig kvinna som bodde i en av dom finaste omradena man kan tanka sig. Dar fanns en stor pool, tennisbanor, biosalong, biljardbord, golfbana osv allt gratis for dem som bodde dar. Eller gratis kanske ar fel ord dom betalar nog en slant for att bo dar. Hela omradet var inhangnat sa man var tvungen att aka forbi en vakt for att komma in. haha Svalgangen skulle ses som ett slumomrade om man skulle jamfora dem. Ja vi var dar iaf. At lite lunch, paratade och kollade runt lite.

Sen hem igen uppfor serpentinvagarna in i stugan och ta det lugnt.

Earthquake!

Okej, har precis upplevt min forsta jordbavning har for 5 min sen. Med allt vad det innebar huset skakar, fonstren skallrar osv. Det var en ganska stor ocksa nanstans strax over 4 pa Richterskalan centrum var det 5.8 . Dvs det skakar sa du kanner det helt klart men inte sa att vaser pa bordet vippar och sa vidare. Skvalvet varade i kasnke 20 sekunder och jag satt och log hela tiden. Annu en upplevelse!

Just nu ar vi i Crestland. Ligger hogt upp pa ett berg. Superlackert, vi har inte gjort sa mycket an spelat lite billjard och sovit ar det vi har hunnit med. Idag ska vi ta en runda i den lilla staden som ar har.


Igar kom min dator ocksa olyckligtvis efter vi hade akt men nu har jag fatt den i alla fall!


Igar var jag pa Moorpark och talade med en kvinna om vilka kurser jag kunde ta. Hon avradde fran journalistkursen eftersom den var svar och man maste va bra duktig pa engelska for att klara den. Eftersom jag inte kom in pa den vanliga engelska kursen sa far den bli English as a second language. Svenska som andra sprak och den sista kursen pa det. Jag tror att det blir superbra for det ar mindre grupper och valdigt bra larare tydligen. I efterhand tankte jag att man kan ju aven fa mycket kontakt med folk runt om i hela varlden och det ar ju bra om man ska ut och resa mer!


Crestland

Sitter har med en beagles och ett glas mjolk och har det bra. De tva senaste dagarna har varit roligt vi har akt och handlat soffa (megagigantisk) fixat i tradgarden mm mm.

Idag kommer det bli en aktiv dag. Om ca 30 min ska jag pa mote pa Moorpark vet inte riktigt varfor men hon ska val skriva pa natt papper och kolla att jag ar forsakrad tror jag.

Sedan blir det raka vagen och forsoka fixa korkort eller iaf teorin det ska nog ga bra jag har studerat ganska flitigt sa det funkar nog.

Sedan ska vi upp till familjen Haydts stuga i Crestland. Den ska tydligen ligga fint upp pa ett berg sa det blir nog perfekt. Men detta gor att jag inte kan skriva har pa nagra dar sa vi far val se nar det blir nasta gang skulle tippa pa att jag skriver nan gang i helgen

Ha det!

Pontus

LYCKLIG!

Ja, da var mitt schema nastan klart. Det anda som aterstar ar att overtala tennislararen att jag ska borja pa Tennis-medel och inte Tennis-nyborjare. Man ar namligen tvungen att ta tennis-Nyborjare innan man far ta tennis-medel. Men med min charm sa ska jag nog lyckas att skippa den regeln.

Just nu har jag ett mycket bra schema jag gar 2 langa dagar Mandag och Onsdag. Jag gar en kvallskurs nar jag ska titta pa stjarnor pa tisdagen. Torsdag och Fredag kommer ga till laxor. Jag tror detta passa mig utmarkt eftersom jag gor mina laxor battre om det inte ar nan hemma och pa kvallarna hander det sa mycket som man vill vara med pa som filmer, mat t.ex.

Fick dock ingen engelska klass. Trots att jag klarade provet! Dom som har flest "Units" det ar som poang som man samlar pa sig for att fa ga ut skolan far valja forst sa varendaste lite ynka engelska klass var upptagen av den klassen jag vill ga. Det ar en engelska klass som alla maste ha ungefar som Engelska A pa gymnasiet. Men inga tarar fallda istallet ska jag bli journalist. Eller i alla fall lara mig skriva som en. Detta tror jag blir super jag tror det ar roligare an en vanlig engelska klass och att det ar battre och ta den andra engelska klassen nasta termin da jag har fler "Units" och formodlingen bra mycket battre pa engelska (undrar om nan hanger med vad jag skriver nu?) men men sa ligger det till och jag tror det kommer bli kalasbra!

Ar det nagon som har nagon fraga eller vill skriva natt mer an kommentar sa far ni gara maila mig pa [email protected]

Bilden under ar lite inspererad av Batman filmen! Vem vill inte kunna flyga?

Moorpark och Kursval

Idag har det varit en toppendag. Dagen borjade med att christopher och jag akte till Moorpark College for en dag for de internationella studenterna. Det var en mycket mycket mycket fin skolan och hjalpsamt och trevligt folk dar. Det bjods pa pizza och de gick igenom allt man behovde veta. Vi gick runt hela skolan och tittade.

Nu pa eftermiddagen har jag och Catarina anmalt mig till kurser det blev mycket skoj.

Social Psykologi: Lara sig overtala folk! Na vars man lar sig varfor personer reagerar som de gor i olika situtioner. Passar mig mycket bra tror jag.

Introduction to Business and economics: Man lar sig lite om mycket och grunderna i Handel och Ekonomi. Denna kurs maste jag ta for att kunna ta manga andra inom Handel. Tror den ar jattebra.

Astronomy: Lar Sig om rymden. Kommer inte ha nan nytta av detta sen men sa sjukt kul det kommer bli.

Astronomy Lab: En liten utokning av grundkursen. Har tittar man pa stjarnor genom stjarnkikare. Sa en kvall i veckan ska jag sitta och titta upp mot evigheten. Det ar grymt kul!

Tennis: Man maste ju forbranna alla Beagles med ost man ater sa da passar Tennis mycket bra.

English: En vanlig engelska kurs! Har inte anmalt mig pa den an for jag maste gora ett prov innan.

Annars ar livet kanon! Forutom att jag har en hel blasorkester i rummet brevid hehe. Nicole har bjudit hem sin skolorekester for att trana. Det kommer nog lata fint nar dom tranat klart :D

Ha det bra alla!

Rubriks Kub

Har inte varit sa mycket aktiviteter det senaste dygnet det har varit skont tycker jag bara ta det lugnt. Vi har spelat sallskapsspel (RISK) , surfat pa natet, kollat pa film och suttit och forsokt losa Rubriks Kub. Den dar kuben gor mig galen. Jonathan forsokte lara mig hur jag kunde losa den men det ar galet svart. Jag klarade det en gang i gar kvall men efter det har mina forsok inte lyckats. Livet ar hart!


Bio och ett dumt staket

Bion igar var rikigt bra! Fick dock sitta pa forsta raden vilket var haftigt eftersom det kandes som man va inne i filmen. men lite dumt eftersom nacken vart helt galen. Filmen var rikigt bra, jag trodde jag inte skulle fatta sa mycket eftersom det har varit tva filmer fore denna som jga har lyckats missa. Men allt var kanon, en rikigt bra film. Heath Ledger som spelade joker var fantastiskt bra.

Idag vaknade jag och jag och Christopher fick i uppgift att ta borde en bit staket. O my god va jobbit det var. Men efter 4 timmar var jobbet fixat. Bobby en kompis till Christopher kom forbi. Han kunde inte fatta att jag kunde sa bra engelska och bara varit har i drygt en vecka. Det kandes skont for da vet man att man inte ar helt ute och cyklar uttalsmassigt.

Nu ar det mat! Tacos tror jag det var, det luktar rikigt gott i alla fall. 



 


BATMAN!

Ikvall ska vi troligtvis ga pa batman filmen pa bio. Forhoppnings finns det biljetter. Det ar jag, Nicole, Kevin, Daniel och sen sakert nagra fler som ska ga. Igar traffade jag Kevin och Daniel for forsta gangen, tanken var da att vi skulle ga pa premieren men den var tyvarr " really sold out " sa vi testar idag istallet. Daniel och Kevin var tva superschyssta killar sa det finns manga trevliga personer har. Idag tittade Christophers kompis Bobby forbi. Jag traffade honom forra gangen jag var har men han ser inte ut som samma person langre.

Igar kvall var jag och Nicole ute och spelade tennis. Hon skulle gora en uppgift for scouterna hennes uppgift var att serva och sen halla bollen over natet 10 ganger tror jag det var. Det ar ju ganska simpelt men problemet var det att Nicole hade aldrig spelat forut och jag hade en gigantisk stralkastare rakt in i min ogon fran Footballs planen. Allt detta var pa kvallen utan belysning pa banan. Sa jag kunde absolut inte se bollen forrens den var riktigt nara eller jag horde var den var. Sa vi sprang runt dar som tva yra hons det maste satt ratt skoj ut men skam den som ger sig! Vi kalarade upgiften och kunde glada atervanda hem.

Idag har jag kollat vilka kurser jag ska ga pa Moorpark det finns mycket att valja mellan sa det blir nog jattebra!

Idag har jag aven pratat med Mamma, Pappa och Elin pa telefon. Rikigt roligt och uppiggande att prata med dem.

Moorpark College!

Nu har jag varit pa min blivande skola for forsta gangen. Den ligger ca 15 min ifran dar jag bor sa det ar nara for att vara i Los Angeles. Skolan ligger uppe pa ett berg kan man saga sa man kan titta ut over hela staden Moorpark nar man ar dar. Det ar en jattefin skola som jag tror jag kommer stormtrivas pa.

Annars har det varit lugnt, jag och christopher har plockat upp alla sma stenar ur grasmattan vilket tog lite tid speciellt nar man maste ha vatten paus var 10:de minut. Annars ar det lugnt och bra har.

Bilden ar tagen fran dar vi var och at i tisdags det ar Jag, Christopher, Jonathan, och lilla Axel

 

Roadtrip och det stora klippet

Nu har jag precis gatt upp ur sangen trott och sliten eftergardagens bravader. Jonathan skulle gora ett fysikprov i Irvine sa jag och christopher foljde med. Nar vi kommit fram till skolan (UCI) sa lamnade vi Jonathan vid bibloteket sedan visade Christopher mig runt pa denna enorma skolan (han studerar ocksa dar). Sedan tittade vi pa hans nya studentlagenhet som han ska dela med 3 andra killar jattefin!

Sedan hamtade vi Jonathan och akte mer soder ut till Uncle Danys hus. Han var inte hemma sa vi halsade pa hans fru Monica och akte vidare till hans foretag VLT (visual lighting technologies) han visade runt oss och jag tyckte det var jatteinterssant. Sedan akte vi tillbaka till hans hus och lekte med deras oerhort energifyllda 3 ariga son Axel. Efter nan timme sa kom Dany hem. Han fragade om jag hade sett solnedgangen vid havet och nagra surfare an. Som tur var hade jag inte det. Han tyckte det var forskrackligt och sa att vi skulle aka direkt!

Men innan vi akte visade han oss sina bilar och vilka bilar det var!! Det var en sprillans ny Audi som hade alla funktioner man kan tanka sig! Sen hade han en ny minivan med alla olika funktioner i med t.o.m automatisk stangning av dorrarna!!. Han hade ocksa en jattefin T-bird Cab, rod saklart. Alla ni som har sett Grease filmen vet vad jag pratar om! Till sist hade han en Ford fran 1940-talet som hans far kopte nar han var 15 ar. Den bilen var jattefin!

Just det stranden!! Vi akte ner dit och det var helt otroligt vackert. Dany fragade om vi ville ha middag pa en resturang som lag ute pa en pir. Det kunde man bara inte tacka nej till. Det var en popular resturang men efter lang vantan fick vi ett bord. Sen kom menyerna och hogst upp stog det "Local Shark" jag vart sa nyfiken sa jag bestallde det och vilken vinstlott det var. Konsistensen var lite mittemellan flaskkott och fisk och jattegott. Den bakade potatisen till var ocksa helt enormt god. Jag tror inte ni "hajar" vad bra vi hade det nar vi satt dar!

Nar vi var klara och hade kommit hem till dem igen sa var klockan mycket sa vi borjade var langa fard hem. Det ar ganska fantastiskt att man kan sitta och aka 100km/h i flera timmar och anda vara i samma stad. Jag kom hem trott men oerhort lycklig och somnade direkt nar jag la huvudet pa kuden.

Just det icke att forglomma! Jag har ju snaggat haret med! 3mm skont som bara den. Catharina klippte bade mig och Christopher och det gick snabbt och enkelt. Tycker verkligen om den har frisyren om man nu kan kalla det frisyr.

Datordagen

Idag ska vi bestalla en laptop at mig fran DELL. Jag och christopher har fixat en dator som vi troligtvis ska bestalla ikvall nar Rick kommer hem. Det har allt jag kan onska mig den ar snabb, den ar snygg, den har en inbyggd webcam och den ar billig. 721 bucks gick det hela pa vilket jag tycker ar uberbilligt for det jag far. Sa annu ett bra kop, borjar forsta varfor jag ska bli affarsman ; ) 

Natt som inte gick lika bra var att fa ett Social Security Card. Det ar ett kort jag ska ha for att fa jobba pa skolan dar jag ska plugga. Jag hade fyllt i alla papper ratt och sa men problemet var bara det att han inte vill ge mig natt kort nar jag inte var garanterad ett jobb! Sa jag maste forst till skolan fixa natt form av bevis sen tillbaka och fixa kortet och sen tillbaka och fa jobbet. Mycket spring eller akande med bil menar jag.

Haller ocksa pa att plugga till korkort jag ska inte saga att det ar latt forens jag har klarat provet. Men jag har skrattat lite nar jag har last pa till det. Det star till exempel:

*Att det att man inte ska lamna barn under 12 kvar i bilen for manga timmar for att dom kan ma daligt over varmen.
*Runda inte nedfallda bommar vid jarnvagar
*Man kan flyga ut genom framrutan om man kor riktigt fort, krockar och inte har bilbalte.

Nu ska jag ner och dricka natt (det ar jattevarmt). Hur varmt det ar vet jag inte. Alla har ar ganska ointeresserade eftersom det ar samma vader hela tiden. 

Pontus 



 

Lugnt och skont!

Idag ar det sondag och det betyder vilodag. Det ar precis det jag och familjen Haydt gor idag. I morse var jag ute och handlade med Rick fick aka hans nya Audi Cab vilket inte var helt fel. Sedan har jag inte gjort sa mycket tittat lite pa tv och mest pratat.

Nu spelar christopher en stor pokerturnering pa Internet och samtidigt forsoker han lara mig alla smarta drag man kan gjora for att vinna sa mycket pengar som mojligt. Det ar mycket och halla ordning pa och jag tror det ar bast om han skoter spelandet och jag fixar gratulationerna nar han vinner.

Ja det ar val sa denna dagen ser ut vi far se om det hander nagot mer spannande det ar ju langt kvar av dagen an!

Vad roligt att det ar sa manga som laser och kommentarar bloggen. Det gor det mycket roligare att skriva i den! Tack sa mycket!

Hejs svejs

Fyndardagen

Idag har det varit ytterligare en bra dag. Dagen borjade med att jag och catharina akte och handlade lite klader. det var den roligaste shopping timmen jag nagonsin varit med om. Allt var super billigt jag kopte 9 t-shirtar med kanda marken som Etnies, O'niell, Elements, Quicksilver dom var inte sa farligt dyra heller  $9.90 vilket ar 60kr styck. helt sjukt billigt i sverige far man ge minst 300 for dem sa det var skoj. Sedan kopte jag aven tva par levi's jeans som satt superbra dom kostade $40 styck vilken blir ca 250 kr. Sa nu har jag massa snygga klader!

Sedan at jag lite snabbt och sedan flyttade jag, Christopher och Catharina all deras ved. Det var ett kanonjobb eftersom man fick vara ute i solen. Fast tugnt den mesta veden var Eucalyptus den tyngsta veden jag har burit. 

Sedan har vi inte orkat gora sa mycket mer. Sa vi har tittat lite pa tv och ska snart ata (Grillad flaskfile!!!). Idag tog Jonathan med en jamba juice hem till mig den innehaller hallon, citron, apelsingalss, jordgubbar, blabar. Sa det ska jag ta ikvall efter maten!

Varma halsningar fran ett riktigt varmt Los Angeles!   


One day at the beach

okej idag har det varit en kanon dag. Jag skiner lika mycket som solen pa den Californiska himlen och bara alskar att vara har. 

idag har det varit en en mycket bra dag som sagt. vid kl 10 kom jonathans kompisar 6 stycken for att aka till stranden och fira hans fodelsedag. Jag och Nicole hangde med och jag hade en sinnessjukt roligt dag pa stranden. Jag fick superbra kontakt med en kille som heter Donovan som jobbar pa Jonathans jobb (Jamba Juice) han var helt underbar! social sa det heter duga och sjukt snall. vi pratade massor och fick bra kontakt och vi kommer definitivt traffas mer. 

vi kom hem vid 4:30pm och hjalpte till att fixa ordning alla mobler i huset som stog lite utspridda forut pga renovering. sedan at vi en utsokt middag fran pizza hut :D och nu sitter jag har och skriver lite.

Ja det ar val sa livet ser ut nu! fy fansen sa bra det ar alla borde gora detta

ha det bra alla! 

Framme

Okej nu ar jag framme i staterna. jag har redan skrivit ett langt inlagg i bloggen men det kom visst inte med sa jag far val skriva om allt igen.

okej idag har varit en bra dag, en bra forsta dag dvs lugn och skon. Jag har sovit fantastiskt min nya sang slar min gamla maste jag saga. Sedan ringde jag elin och aven fast det var ett kort samtal sa var det skont att hora hennes rost. sedan spelade jag tv spel med christopher sedan kom jonathan och da spelade vi poker och tittade lite pa tv. Sedan akte jag och chirstopher till ett stalle for att fixa papper till mitt blivande carliforniska korkort

Jag ska namligen fixa det nu sa jag slipper mycket krangel och sa jag far en amerikansk legitimation vilket kan vara bra och ha sags det. Jag ska forst gora ett skriftligt test jag har fatt ett litet hafta som jag ska plugga pa i sedan far jag kora upp det hela skulle vara valdigt latt men jag ska forbereda mig val for det som de tycker ar latt kanske jag tycker ar jattesvart. Allt kostar hela 28$ . for att ta ett korkort det far man ju inte en middag pa en resturang for ensengang sa det ar inte sa farligt.

ikvall ska vi spela basket med nagra andra killar som ska bli kul att traffa  men dom lar nog finta av mig ganska brutalt gissningsvis.

en annan roliga sak ar att catharina fick ett nytt jobb sa vi har mycket att fira. Igar firade vi jonathan pa fodelsedagen han fick pengar att spela bort pa casinot av foraldrarna hahaha tycker det ar en riktigt rolig present. Mamma hade nog gatt i taket om pappa hade gett mig 2000 att spela bort pa casinot. idag ar det catharinas jobb som ska firas och imorgon ar det daks for jonthans fodelsedags fest pa stranden med kompisarna sa den ser jag fram emot.

det ar sa mycket jag vill beratta men for att jag ska fa ut natt av den har dagen och att forlk ska orka lasa mina inlagg dag ut och dag in sa racker det nog nu

Men alla har halsar alla i sverige!


Framme

Nu ar jag framme det ar varmt och skont. Flygresan gick bra men var dock valdigt trottsam men det spelar inte sa stor roll nu. Jag ska snart fixa en egen dator Rick ska hjalpa mig med det sa det blir prefekt. Idag har det varit en lugn dag hittills vi har spelat lite tvspel och poker (christopher ar sjukt bra pa det).

Jag och christopher har ocksa hamtat papper om att skaffa ett Californiskt korkort for at slippa mycket av problem ifall natt skulle handa. Jag ska gora ett skriftligt test som tydligen skulle vara latt men jag ska plugga ordentligt till det. Sen ar det en uppkorning som heller inte skulle vara sa svar man kor ca 15 min och behover inte aka ut pa stora motorvagen sa det later bra. Hela kalaset gar pa hela 28$!! vilket inte ar sa farligt om man jamfor mot sverige dar du knappt far 15 min kortraning for det priset hehe.

Ikvall sa ska vi spela lite basket med nagra andra killar det ska bli jatte skoj. Catahrina fick ett nytt jobb idag sa hon ar valdigt glad sa det ar mycket posetiva grejer som ar pa gang vilket ar skoj

Londons flygplats

Nu har jag varit har i nagra timmar och det ar ytterligare nagra timmar tills jag ska ga till min gate. Men det finns mycket att gora har jag har roat mig med att ga i nagra butiker och tittat. Jag har ocksa roat mig med att rakna butikerna, 61st blev resultatet ganska imponerade for att vara en flygplatstreminal.

Resan hittills har gatt perfekt hit fick jag sitta vid nodutgang med harligt benutrymme. Till los angeles har jag fatt en plats brevid gangen sa jag kan ga upp och stracka pa mig da och da.

Allt har kanns jattebra och jag ar pa toppen humor for jag har just lyssnat pa ett kapitel ur Filip och Fredriks ljudbok!

ja vad mer kan man saga? .... jo det var sant jag trodde jag skulle fa nan slags reaktion fran mig sjalv  nar jag satte mig pa planet att man pa nagot satt skulle kunna komma till insikt med och verkligen forsta vad det ar vad man har gett sig in pa men den reaktionen kom inte allt har rullat pa lugnt och fridfullt.

Foresten vad sjukt latt det ar hitta pa flygplatser. Bra mycket lattare an att hitta och komma pa en buss till Klockrike ;)

Jaha nu har halva min tid har passerat sa jag ska val passa pa att utnyttja de sista minutrarna at natt annat.

Ha de bra alla!


Sista natten i Motala! Sorgligt? Absolut inte :D

Imorn börjar min största resa hittills i livet. Stora ord från en liten man men så ser verkligheten ut. Känns väldigt häftigt och det ska bli ofantligt kul och jag vill inget hellre än att komma iväg.

Jag är superladdad för att dra och det är fullt fokus på det. Idag har jag haft fullt upp med att snurra runt på stan och handla och fixa med mamma. Sedan kom bror på besök och åt och sa "ha de gött grabben, vi hörs i Jul".

Sedan han jag med att prata med Elin en kort stund vilket var mycket trevligt! 

Nu på kvällen har jag jobbat hårt med för att få in den bästa musiken på min mp3 så nu har jag fått ihopp den perfekta mixen dvs 60% Queen :)

Nä nu är det tid att sova för sista gången! haha bara sitter och ler. Nu är det nära!

Sov gott för det kommer jag göra! 

Wimbeldon och näst sista natten i sin egna säng!

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Började med att man vaknar brevid Elin vilket alltid är trevligt. Sedan bjöd mamma på Schnitzel som var sjukt gott :D Sedan var Farmor och Göran och hälsade på och fikade. 

Sedan kom det tyngsta på hela dagen att säga "vi ses snart" till Elin. Men det gick oväntat bra och vi skildes med ett skratt på läpparna vilket var väldigt lättande för mig.

På kvällen tittatde jag på tennis sen lite tennis o sen mer tennis för att sedan avsluta tv kvällen med lite tennis. Sjukt bra match med en värdig vinnare Rafael Nadal! 

Men nu är det dags att sova imorn är det mycket och göra :D 

Goder Natter


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0