Jag må han leva uti hundradetvå år!

Det har varit en lång och händelserik helg detta. Från fredag morgon har det varit full fart känns det som. På fredagen åkte jag och Catarina först till ikea sen ner till Irvine och hämtade Jonathan och Christopher sen åkted vi till Crestline. Det hela tog nästan 8 timmar. Jag hade kul hela vägen mycket att titta på, bilar, skyltar, byggnader mm så jag tyckte det var en kanon dag.

Lördagen var gasnka lugn ändå började med att prata med Elin på skype mycket trevligt. Sen så var jag och Nicole ute och sprang skoj men galet jobbigt. Man märker verkligen av höjden när man springer där och att man inte har sprungit på 3 månader. Sen var vi ute och åt på en mycket god resturang. Kvällen avslutades med Pokerbilljard. Det funkar så att man får 5 kort sedan ska man få ner bollarna som är på korten mycket svårt, skoj och trevligt. Rick fick göra det hela lite svårare han fick 7 kort och sköt ner sina bollar i nummerordning och ändå så vinner han fattar inte det. Ska tilläggas att han är en av Amerikas bästa amatörer inom billjard. 

Så idag så bar det ut i öknen för att fira Ricks morfar som fyllde 102 år en mycket rolig och trevlig människa. Alla på kalaset var jätte snälla och det var god mat och allt var perfekt så det blir något att minnas. 

Jag och Oldefar

 



Försöka går ju alltid!
 




Jag och Jonathan vid en magnifik utsikt från Crestline. Bilden visar det inte nått bra men ni får fylla i med fantasin så gott det går.

Torsdag Morgon

Woho har precis gått upp nu sitter här med en beagles med ost ett och glas mjölk med två isbitar i och är allmänt lycklig. Idag ska jag ha Engelska det ska blir riktigt skoj. Tycker om skolan av flera anledningar dels att man lär sig saker och att läraren är bra men framför allt att den ligger en mycket rolig bilfärd bort. Tycker det är värt alla bensinpengar att bara köra bil här det är så kul!

Mycket bra förslag där till 102åringen. Vi har heller inte kommit på nått speciellt så vi kommer dit och är glada och sociala.
 
Nehe nu ska jag hoppa i bilen och dra iväg så man hittar nån parkering på skolan. Det är kaos där runt 10 på morgonen.

Ha det bra alla det kommer lite "festbilder" och uppdateringar från kalaset i helgen. Det ska bli så skoj!
 
Soliga hälsingar från södra Califorinen :D (Vad härligt det var att skriva det där sista :D )



I skolan!

Ja nu sitter jag har i skolan och vantar pa lektion. Darfor kan jag inte skriva alla bokstaver sa bade ni och jag far anvanda vara gra celler lite grann nu.

Idag har det varit en lang skoldag. Det positiva ar dock att det bara ar en lang dag i hela veckan det gor det hela lite battre. Jag pluggar och pluggar har prov pa de forsta 141 sidorna i Business boken hjalp hur ska detta ga? Det gar nog bra tror jag fast det ar svart att skumlasa text pa engelska sa det tar ju lite tid. Ska bli kul att fa forsta testet nu med sa man far nan susning om hur svart det ar har som sagt igen aning. Men ska gora mitt basta mer gar det ju inte gora har jag lart mig.

Jag har nyss haft astronomi. Lararen far man godis av om man svarar pa fragor och han ar sjukt underhallande nar han forsoker forklara alla underliga fenomen som finns dar ute i rymden.

For att fa igang folk att kommentera lite mera tankte jag stalla en fraga till er som just laste detta. Jag har blivit bjuden pa kalas till en 102 aring. Vi (jag och familjen Haydt) har lite svart att lista ut en present till honom. Han ar lite sliten sa att dra med han pa en utflykt funkar inte sa bra men kom garna med andra forslag! (Nu fick ni natt att bita i!)

Vilan ar nu over tillbaks till boken! Adios 


UCI

Idag har jag varit på en trip genom hela Los Angeles. Jag har ytterligare än gång fått en uppfattning om hur vansinningt stort det är.

Jag följde med och hjälpte till när vi skulle flytta Christopher och Jonathan till College. Christopher ska börja andra året och Jonathan första. Dom ska gå på skolan UCI (University of California Irvine). Skolan är som en mindre stad, den har 27000 elever så de har cyklar så de kan lätt ta sig mellan klassrummen.

Jonathan flyttade in idag i ett litet rum med en ökänd rumskamrat. Rummet han bor i var jättelitet fick precis plats med två sängar, skrivbord och garderober sen var det smockfullt. Men han kommer nog trivas bra.

Christopher flyttar in på torsdag för han ska inte vad med på första veckan där man träffar kompisar med mera. Han bor med 4 killar i en större lägenhet. 2 av dem har egna egna rum medans christopher och en kille som heter Felix delar rum.

Tycker det är skoj att se hur allt funkar här och titta på skolorna. Allt är så stort bara affären där man kan köpa kläder, flaggor, muggar, klockor, mjukisdjur mm med UCI loggor är galet stort det är som att gå in på JC i Motala. Och det är ändå inget mot bokaffären undra hur mycket pengar de känade idag när alla flyttade in. Jonathans fysikbok kostade $233 ganska dyrt för en bok hehe. 

Vi har också varit på IKEA och handlat tallrikar och sånt. Jag handlade Algrens Bilar och Marabou Mjölkchoklad som jag ska äta vid nått festligt tillfälle. Kul att se allt svenskt som mammas favorit "Annas pepparkakor" så det var som Sofie skrev det är nog ett bra ställe och besöka om man längtar hem.
 
Jag glömde kameran så ingen bild denna gång :D

Ha det bra alla glada!

Go Lancers Go

Idag har det varit en spännande dag. Har varit med Jonathan och handlat kläder hittade inte så mycket roligt men en snygg skjorta den kostade $7 var inte så farligt så jag slog till. Hittade ett par as snygga lee shorts med för $10 men alla är ju så stora här så fanns bara för stora storlekar men men.

Ikväll har jag varit och tittat på Amerikansk Football och ett Band uppträdande som Nicole var med i. Allt här är en aning mer organiserat än i Sverige så det är kul att se skillnaderna mellan min förra skola Carlsund och en skola här. I Carlsund är det omöjligt att få ihop ett lusiatåg och här kan man få hela skolan att arbeta åt samma håll för att skolan ska vinna tävlingar mm. Lancer vann med 28 - 6 så det var muntra miner på läktarna. En kille slog också skolrekord i att springa med bollen framåt eller vad man säger 298 yards. Måste ändå va lite surt att det inte var 300 skulle jag tycka.

Bilden är från uppträdandet av Band i pausen.


Fritidssysselsättning

Nu har jag skolan under kontroll känns det som. Man lär sig mycket och det är ganska svårt men skoj mycket skoj. Ännu en skolvecka har passerat så det är skönt med lite helg (har inga lektioner på fredagar).

Det känns som att det nu är en liten jobbig tid i resan nu. Det är en litet mellanläge när det har gått lång till men samtidigt är det så lång tid kvar. Men hade ju inte vart nått skoj att "klara" ett år i USA om det hade vart en baggis heller så det känns bra. 

Idag har jag varit i skolan en sväng och haft engelska och sen åkt hem det är så skoj och köra bil här. Massa poliser på vägarna idag såg jag 3 till skolan och 4 hem det är bra att dom har koll på folket. Svängde förbi och tankade på vägen hem fick en 3/4 tank dvs knappt 10 gallon/ 38 liter för $360 / 240 kr billigt! priset går ner hela tiden med pga att oljan blir billigare hela tiden nu :D

Sen har jag pluggat till mitt första prov i busienss som jag ska ha på måndag. Jag har varit med Christopher och spelat basket och så har jag tittat på "House".

Nu sitter jag och skriver på bloggen samtidigt som jag försöker lista ut vart alla länder i europa ligger det är svårare än vad man tror har som bäst 2 fel men tanken är att jag ska va felfri innan kvällen är slut.
 
Ni som vill kan testa ni med om ni har tråkigt framför jobbdatorerna ;) 

Länken är:  http://www.vetgirig.nu/quick.php?no=3680&quiz=Blindkarta-Europa

Ha det så bra alla!

Skolan! Tjuhu

Okej nu är det igång på rikigt alla kurser är igång för fullt och det är riktigt kul! Mycket roligare än i Sverige måste jag säga. Jag hade några guldkorn till lärare i Sverige som jag verkligen tycker om men mina lärare här är guldkorn allihop. Alla är sjukt smarta och har en smarthetaura runt sig som gör att man ger dem väldig mycket respekt. 

Idag har jag haft Social Psychology väldigt skoj, Vi håller nu på med hur man läser av folk varför de reagerar som de gör och beter sig som de gör. Finns många olika teorier om detta som vi nu håller på att lära oss just nu, det är ju just sånt här man vill kunna och roligt att kunna sätta ord på allt med (gäller bara lära sig alla ord på engelska svettigt värre)

Sen har jag haft astronomi läraren var kanon rolig, smart och har mycket exempel på allt han förklarar vilket gör allt enklare för en liten Internationell student. Vi pratade om hur sjukt små vi är och hur långa avstånd det är i rymden. Han sa bland annat att om man drog ner solens storlek till en tennisboll och placerade den vid vår skola skulle nästa stjärna ligga i Kansas vilket är halva USA. Fullständigt Galet som Tobbe skulle sagt :)

Sist men roligast har jag Business and economics galet kul det här är så spännande speciellt när man har en lärare som vet mer än vad som är mänskligt. Just nu kollar vi på USA:s ekonomi kasnke inte det mest uppmuntrande och sen också börscrashen som hände den senaste veckan. Han kallade det en ekonomisk Tsunami säger väl nått om storleken. 

Sen har jag engelska imorn det är varken skoj eller tråkigt som en vanlig engelska lektion inte nått vidare spännande men det är nyttigt att kunna. 

Är på skrivhumör idag har en riktig energiboost i kroppen så kasnke borde skriva en sammanfattning längst ner. Men det är kul att känna att man vågar räcka upp handen mer och mer och vara med i disskutioner. Galet läskigt när lärarna första gången bara slänger en fråga till än man vill ju inte skäma ut sig men efter några svar utan skratt och med ett lyckat resultat så blir det lättare och lättare. 

Nu sitter jag här med en Dr Pepper och lyssnar på Abba haha sånt kasnke man inte ska erkänna men det svänger rätt bra. 
 

Vanliga dagar!

Har inte varit så vidare aktiv på den här bloggen på senaste tiden. Finns inte så mycket att skriva om tycker jag. Allt här rullar på strålande och jag trivs rikigt bra med tillvaron fast att hemlängtan gör sig lite påmind ibland men det hör till så det är inget problem direkt.

Jag går i skolan och tycker det funkar mycket bra, det känns bra att köra bil och det känns inte som nått problem längre utan det är mer bara roligt. Nu i helgen har det varit ganska lugnt har inte gjort nått speciellt vilket har varit helt underbart har pratat med Elin, Mamma, Pappa och Brorsan tycker att det underlättar nått otroligt mycket att man kan hålla så bra kontakt med de där hemma. Jag ha också hittat en mycket bra utbildning i Linköping som jag hoppas kunna gå när jag kommer hem det är helt perfekt och passar mig stårlande tror jag. Kvalificerad Säljare och Affärsutvecklare, utbildningen är på 2 år och innehåller massa roliga och bra kurser så vi håller tummarna att det blir den!

Idag så är Catarina och syr flaggor på Nicols skola hon är med i "band" och det är en riktigt stor grej här och alla ställer upp för att det ska funka. Även jag ska ställa upp och packa lastbilaroch fixa och dona när dom ska ut på tävlingar.  Ska blir skoj att se dem uppträda sen, hela grejen känns så amerikansk.

Bilden under är från Baseballen förra veckan det kom ett flyggplan och skrev det med rök helt galet häftigt har inte sett sått liknande förrut det höll sig nån minut också innan viden förstörde allt


LA Dodgers

Ja idag har det varit en otroligt aktiv dag. Började med att snacka kort med mamma och pappa på Skype. Sen drog jag och catarina iväg till nån verkstad och bytte olja på min bil. Dom kollade också igenom den (dom vill ju hitta fler fel så dom kan tjäna mer pengar) men allt såg bra ut endast ena lampan till registreringsskylten som inte funka men men. 

Iväg hem och käkar mitt i lunchen upptäcker vi att baseball matchen börjar tidigare än vi trodde så det var bara ge sig av direkt. Vi kollade på matchen i 2 timmar det var skoj fast har sett roligare sporter. Det blir lite händelsefattigt om man inte är inne i det så mycket. Men mycket skoj att få uppleva atmosfären och äta Dogers Dogs (En lång korv med bröd som hör till att man äter när man tittar på baseball). LA Dodgers vann med 3-5.

En mycket spännande dag är helt slut nu snacka om fullt upp!

Bilden nedan är Jag och Nicole under matchen.

 

Baseball och Basket

Ja idag har det varit kanon klackarna i taket. Skolan gick bra och det kändes betydligt behagligare att köra idag när man vet vart man ska och vilka filer man ska ligga i.

Annars har jag hunnit med att spela basket med Christopher vilket var skoj vi var dock inte särskillt aktiva pga viss överhettning det är väl ca 35 grader här. När vattnet tog slut vart det mest prat och ett skott då och då.

Sen har jag också fått reda på att jag ska och titta på baseball på Söndag. Catarina har fått fribiljetter till matchen Los Angeles Dogers och Arizona Diamond Bax. Det skulle tydligen vara på bra platser med så det blir mycket skoj. Kollade upp lite så man vet nått, hittade att arenan rymmer 56 000 viliket är helt sjukt. Annars får man väl använda sina brännbollskunskaper så gott det går ;)


Första bilturen

Första bilturen till skolan gick bra inget problem alls så det känns skönt men man känner sig vansinnigt liten när man kör bil här men det kommer nog kännas mer bekvämt för varje dag jag kör dit.

Det svåraste med hela körningen är att hitta parkering det är så mycket bilar herregud så man får åka tidigt så man får sig en plats.


Slut på övningskörning

Jaha imorn ska man åka själv på Freeway 23 i Los Angeles i sin egna bil. Hur kom det sig att jag hamnade i den här situationen?

Ja det är med skräck blandad förtjusning jag inser att detta är imorgon känns helt galet, men man blir väl van med det som allt annat antar jag. Har fixat allt idag registrerat bilen och fixat försäkring så nu är det bara tuta och köra. Bilen är helt underbar att köra mycket roligare än minivanen och mammas och pappas Passat.  

Återkommer imorgon med mer info om mitt äventyr! Lyssnar just nu på "Don't stop me now?" med Queen känns rätt på nått sätt hehe.

Nu får ni se hela bilen också nytvättad och fin.



RSS 2.0