Ett inlägg om ingenting

De senaste dagarna har jag gått i skolan och pluggat det är väl det jag har gjort. Allt flyter på bra och jag trivs hur bra som helst i skolan och i familjen Haydt så det känns helt perfekt. Klart jag kommer hem Ann-Katrin jag ska bara passa på att sola lite mer först :D

Igår så gick jag över 5% i vinst på vår lilla aktietävling i skolan det känns toppen. Nu har jag sålt allt och bara väntar på extrapoängen som rullar in vid tävlingens slut. Vi är två stycken av 52 som ligger på plus och jag ligger etta nu då kan man ju inte vara annat än nöjd. På torsdag ska jag och en kompis från psykologin gå på en musikal som heter Bat Boy på Moorpark College. Går jag på den och skriver om hur dom har marknadsfört musikalen får jag också exra poäng i Business och Economics det är så bra förena nytta med nöje!!

Idag har jag haft psykologi. Läraren eller min professor som man ska kalla lärarna här förklarar allt så man förstår mycket bra han kommer med bra exempel så man kan relaltera det vi pratar om i klassrummet till sitt eget liv. Han första mening idag är precis vad man vill lära sig om man siktar för att jobba inom affärsvärlden. Han sa: Hej, idag ska vi lära oss hur man gör för att manipulera människor för att få dem dit man vill. Det mesta av det jag lärde mig var ganska självklart och man skrattade åt det och man känner sig jättedum när man tänker på att man går på dom här grejerna om och om igen.

På astronomin pratade Professor Willingford om Jupiter. Det verkar vara en mycket bra planet om man ska ha test på fakta om den, Forskarna vet inget om den knappt så det finns inte så mycket fakta att lära sig. Varför är den röd? Varför är det en stor prick på den? Varför är den randig? allt detta och mycket mer finns det inga svar på och jag gråter inte över det. Känns bra att det inte finns så mycket info att lära sig måste jag säga.

Det roligaste jag har lärt mig idag är ändå att man kan laga repiga cd-skivor med jordnötssmör! Det är ju en kioskvältare av vem dödade Olof Palme klass tycker jag ; ) Allt detta lär man sig på astronomi lektionerna är det inte fatastiskt! Tydligen ska man smeta in skivan i jordnötssmör sen när man tvättar av skivan så fastnar oljan från jordnötssmörtet i reporna och problemet är löst!

Bilden är från uppgången av Googles aktie som fick mig att gå över 5% spärren den är redan en klassiker :D

 


En helg ensam hemma och skolframgångar!

Det här helgen har jag varit själv hemma. Detta beror på att familjen Haydt har varit i Las Vegas och Christopher och Jonathan är i Irvine och studerar. Nicole hade en tävling med band så Chatarina och Rick åkte med och tittade på dem och givetvis tillbringade resten av tiden på casinot. Rackarns man skulle va 21 så man kunde följa med! eller så kanske man ska vara glad att man inte gjorde det beror på hur man ser det :D

Jag hade i vilket fall en skön helg mycket prat med alla möjliga kompisar från Sverige, men jag pratade mest med Elin, mamma, pappa, och farmor tycker det är så skoj att man kan hålla så bra kontakt.

Idag har jag pratat med Tobbe på skype kul att höra att han trivs med livet ;D känns som man nästan pratar mer med alla nu när man är här än vad man gör när man är i Sverige vilket är konstigt, men bra!

Resten av dagen har jag varit i skolan, där allt har gått mycket bra. Jag har haft ett quiz på psykolgin som gick bra. Sen fick jag tillbaka astronomiprovet och var tydligen bäst i klassen det var såå skoj. Hade 108% rätt hur man nu kan få det med extra poäng går det mesta ;)  Sen fick jag aven tillbaks ett prov i business som gick sådär fick C vilket är godkänt men har ett B totalt i kursen så här långt så det är perfekt.

Nu ska jag fira med att äta (som varje Måndag) jag har gått in på ett mer hälsosamt spår nu. Istället för muffins blir det äpple. Vet dock inte om det är nyttigare, ska man kunna spegla sig i ett äpple eller är det ett varningstecken för diverse kemikaler? Gott är det iaf :D 

Varma vindar

Här är allt strålande. Dagarna rullar på fort och det är så himla skönt på ett sett, samtidigt vill man inte att tiden ska gå för fort. Det är väldigt blåsigt här på dagarna det är Santa Ana Winds som kommer från öknen som gör att det bli väldigt varmt men det känns inte så varmt eftersom det blåser. Ingen pratar om väder här eftersom det är likadant hela tiden så jag vet inte riktigt hur varmt det är. Jag skulle tippa på att i går var iaf 35 grader igår, det var väldigt väldigt varmt om man stog i lä. Vindarna gör att det blir väldigt torr luft normal sett brukar luffuktigheten ligga på ca75% men fick reda på att nu ligger den på 6-7% i vårt område eftersom vindarna kommer från öknen.

Den här veckan har jag gjort 2 stora prov och det känns så bra att dom är över jag tror att båda gick bra. Det kändes bra iaf så man får hoppas att det gick lika bra som det kändes.

Vill skicka en hälsning till Lisa som har opererat sig. Jag har tänkt på henne massor sen inlägget från Cattis och Robban hoppas hon repar sig fort och att allt blir så bra som möjligt.

Glädjeeufori

Idag har det varit en rikigt bra dag av massor olika anledningar stora och små men vill berätta om två av dem iaf. så ni orkar läsa :D

För det första har jag gjort ett prov i Business som jag tror gick bra. Sen är frågorna lite luriga så man kan missförstå dem ganska lätt men som sagt tror att det gick bra.

Sen har jag haft en rolig astronomi lektion. Det kom en annan lärare som hade en metioritsamling. Han visade och pratade om den i 20 min inför klassen. Han sa att man fick komma och titta närmare på dom på rasten. Såklart gick jag rakt in och utnyttjade varenda minut av rasten med att prata med han. Konstigt nog var jag den ända som gjorde det. Hur kan man missa den chansen?

Jag fick känna på dom och han berättade mer om dom. Han visade bilder på datorn hur dom såg ut genom ett mikroskop verkligen skoj. Han hade ett 40 tal olika stora och små och alla hade sin egna historia och han visste allt om dem. Han hade en från sverige med hög nickelhalt som var väldigt unik och väldigt fin. Sen hade han en som kostade $2000 per gram. Den var stor som ett gruskorn och låg bakom en glasskiva. Vår lärare sa efteråt att det var en av de mest kompletta samlingarna som han visste om. Samligen kostade nånstans runt $9000. Och jag har rört ca 30 av dem! Vilken grej egentilgen. 


Det var skoj att få skriva av sig lite och berätta!

Ha det så bra alla!

 


Band Tävling

Igår var jag och tittade på Nicole och hennes skola när dom tävlade i en stor bandtävling med ca 20 band. Det var skoj och se allt är mycket välgjort och intränat och otroligt seriöst. Nicole och hennes 185 bandkompisar har först haft nått som heter band camp 2 veckor innan skolan startar. Där tränar dom hela dagarna på sitt framträdande sedan tränar hon efter skolan 5 dagar i veckan 1,5 eller 2,5 timmar. Så då förstår ni att det är klass på det hela. Thousand Oaks bandet som Nicole är med i vann hela tävlingen så alla var glad och nöjda.

Tävlingen var i Downey ganska nära Los Angeles flygplats LAX så mellan framträndena så roade jag mig med att titta på flygplan som gick in för landning väldigt underhållande. Var rikigt häftigt sen när det vart mörkt då kunde man se lamporna på planen såg en ständig "kö"av 4-5 plan som skulle landa ett tag var det 8 i rad helt vansinning tätt måste dom landa. 

Det är svårt att ta bra bilder på banduppträdandena så lägger in en bild på mig och en Fannel Cake istället. Vet inte hur jag ska beskriva smaken söt, fett och mycket gott var det iaf. Kan lugna alla med att jag delade den med Chatarina, jag menar jag vill ju inte köra dubbla pass på gymmet i vår.

Söndagen har hittills varit väldigt lugn har pratat med mamma, pappa och Elin på skype. Kul att prata med alla och se att dom mår bra. 



Ännu en dag i paradiset!

Nu är jag så glad av diverse anledningar. Dagen började med att jag vaknade utvilad före klockan ringde undrar om det hänt nån gång förrut. Hoppade i bilen och tankade priset på bensin hade gått ner till $3.40 per gallon var uppe i $3.85 sist jag tankade. Även om man inte tjänar många ören när allt kommer till kritan så blir man ju glad att bara läsa priset!

Åkte till skolan hade lektion som gick alla tiders. Sen till det rikigta glädjeämnet, jag hade bokat tid hos en counsler en typ av syokoncuelnt. Hon sa först ja vi har ju inte fått ut vilka tiderna ämnen är för nästa år. Sen så kollade hon en annan sak och såg hon att dom hade kommit ut. Hon sa att dom måste kommit ut för mindre än en timme sen så jag hade mycket tur där. Ja vi kollade vilka tider och klasser som fanns och tider det klaffade hur bra som helst!

Så nu ska jag tänka vad jag vill läsa kuserna jag är helt säker på är:

Speech
Business English
International Business

Sen står det mellan Marketing eller Management vet inte vilket som är bäst båda vore skoj. Men det är både dyrt och sen känns det som det räcker med 4 klasser annars blir det för mycket så ska välja bort en av dem.

Sen gick jag i det strålande vädret ner till gymmet på skolan och hörde vad ett vanligt gymkort kostar och det kostade bara $50 så då kan jag gymma nästa termin så bra så man orkar röra på sig när man kommer hem.

Så nu är jag glad, härlig känsla! Ska springa ut och ta ett kort på mig så ni får se hur glad jag är.

Där har vi det! Väl kammad och fin får skylla på att jag körde med caben nerfälld på vägen hem. Allt är så perfekt nu!

En dag fylld av eld

Ytterligare en måndag har passerat och det känns bra måste jag säga, måndagen är den tuffa dagen resten är en behaglig resa.

Efter att ha pratat med mamma och pappa på skype idag gick jag upp och skulle ta en dusch, tyckte det var konstigt ljus inne i badrummet tittade ut genom fönstret himmlen var röd/brun tänkte va fasen det såg jätteläskigt och jättehäftigt ut. Åkte till skolan och det såg ut som en gammal Dinosaurie plansch vi hade på lågstadiet kom jag ihåg. Med stora berg och en röd hotfull himmel. Med ända undantaget att det inte fanns några dinosaurier. När jag kom fram till skolan frågade jag en tjej som heter Janet vad det var för brand. Hon förklarade perfekt att det var så kallade "Santa Ana Winds" som kommer från öknen och att det gör att bränder sprider sig väldigt lätt. Så mycket tågtrafik och stora delar av motorvägar har varit avstängda idag så många hade problem att komma till Moorpark så det var långt ifrån fulla klasser idag. Vet inte om ni kommer höra detta på nyheterna men det brinner rätt mycket lite här och där i hela Californien nu men två stora bränder i Norra Los Angeles ganska nära där jag bor det var visst 25 skolor som hade stängts.

Nu ska jag fira att måndagen är slut med ett avsnitt av Färjan och en vanlijmuffins brukar vanligtvis ta en halv men ikväll så kurrar magen lite extra så det blir en hel :D Så gott!

K-k-k-kallt

Ja, då var det tid att uppdatera bloggen lite grann. Det har varit en bra skolvecka och helg. Nu har vädret blivit lite kallare både igår och idag har det varit 23-24 kanske och det brukar vara iaf 10 grader varmare så det är lite skönt.

Jag var med och "arbetade" när det var Band tävlig på Thousand Oaks High School. Mitt arbete var inte så värst slitsamt, först satt jag och höll fast en låda på ett flak till en liten eldriven bil rätt skoj. Ja det var väl det jag gjorde HAHA. Sen var jag assistent vid första hjälpen. Blåsinstrumenttävlingar är inte den mest skadedrabbade sporten så det blev inte nått att göra. Det var mycket kallt senare på kvällen 9 grader var det när vi åkte hem vid 23 tiden. Det känns mycket kallare när det är 9 grader här än när det är det hemma kanske beror på att man är så oförberedd på det här. 

Annars har jag tillbringat min tid med Jonathan och Christopher som är hemma från college nu. Vi har spelat basket idag det var skoj. Vi supportar också Nicole i hennes projekt att få den mest igenkända bilen i stan och hon lyckas fantastiskt bra måste jag säga.  

Jag lägger upp lite bilder på en hårt jobbande mig på Band tävlingen och för och efterbilder på Nicoles bil den ska målas ytterligare 1-2 ggr så att det täcker bra.

 





Guld är alltid guld

Jag är hemma nu från en lång skoldag men mycket roligt så det är perfekt. Har haft business och economics nu sista lektionen. En mycket rolig kurs speciellt nu när det är helt galet på börsen. Vi lär oss handla med aktier med lossaspengar svårt att göra vinst nu för tiden. Förra veckan gjorde jag ändå en bra investering köpte massa aktier i företag som handlar med Guld. Läraren gav det tipset att när marknaden är ostabil söker sig många till säkra saker och guld är en av dem det försvinner aldrig och inte så mycket kan hända där. Smart tänkt där!

Annars så börjar jag fundera vad jag ska välja i vår. Finns en del skoj att välja mellan ska välja 4 kurser och just nu lutar det mot att det blir:

Speech: Man lär sig hålla tal, skojigt och nervkiklande
Mangement: Hur man tar han om ett företag och anställda i ett företag
Marketing: Hur man marknadsför produkter osv
Business English: Förmodligen svårt men tror att jag kommer lära mig massor så vore dumt att missa den.

Måste också göra ett litet inlägg om mitt nya favoritprogram på tv eller webtv som jag använder FÄRJAN hahah helt otroligt bra om man är trött och skrattar åt allt. Handlar om livet på Cindirella färjan mellan Sthlm och Mariestad. Tittade precis på andra avsnittet. För det första introt är så roligt! Lite som "skilda världar" stuk fast så mycket roligare eftersom det är så felplacerat på nått sätt. Sen personerna som jobbar på färjan.
Favoriten så här långt är Håkan som jobbar i baren skratta rikigt mycket när han ägnade 3 min av dyr programtid när han berättade om när han som barn vart jagad av en "jättehumla" och därför är livrädd för humlor än idag. Roligaste är att killen är stor stark (tänk Robert Kronberg). Kan se den bilden framför mig när han kommer springade med en jättehumla hack i häl. Sen givetvis alla passagerare med sina väl genomtänkta och brilljanta uttalanden hehe att folk lyckas göra bort sig så mycket på ett fåtal sekunder i tv är ganska imponerande och underhållande.

Ja, det är så mitt liv ser ut, nu väntar 8 och en halv timme sömn så skönt så!

Allas vår Håkan i baren

En liten middag

Ja, det blir inte så mycket skrivet men det beror på att det händer ganska mycket samma saker här vilket är kanon. Det är just det här jag har längtat efter att få en vardag. Jag fattar inte vart alla dagar tar vägen men det händer lite småsaker hela tiden så tiden flyger iväg. Idag har jag städat jäklarns vad duktig jag känner mig. Jag har skrubbat duschen, städat toaletten, damsugit halva nedervåningen och hela övervåningen. Sen har jag läst lite och pratat med Elin. 

En grej som oxå är likadant varje dag är middagarna herrgud vad gott det är. Helt otroligt nya rätter varje dag Rick är en hejare på det där med mat. Medans vi är inne på godsaker kan jag passa på att svara på Sofies fråga om glassen. Glassen här väldans god finns mycket goda smaker, tror dock inte jag har ätit den glassen du pratade om men den ska jag prova om jag hittar den. Men inget absolut inget går upp emot Farmor hemmagjorda glass. 

Lägger ut en bild på dagens middag, Då kommer ni tänka "Nämen oj det där är ju mat för en hel arme!" då ska det tilläggas att det är maten som vart över! Vi åt upp en likadan bit, det är rökta revbensspjäll och så bakad potatis till det så gott så. Rick har en slags rökmaskin som han fixar allt möjligt i och det blir högsta betyg varje gång! Rick är han på kortet.

  

Det rullar på

Här leker livet full fart hela tiden och dagarna flyger iväg en efter en. Har precis snackat med pappa på Skype mycket skoj att prata lite med han :D

Annars funkar allt bra har fått tillbaks 2 prov som gick bra tycker jag kan inte förvänta sig allt för mycket när allt är på engelska men ett godkänt (C) och ett väl godkänt (B) så jag är lycklig. Nu har jag ett litet break här mellan klasserna så är hemma lite och äter glass och tar det lugnt. Mat också såklart.

Annars har det inte hänt så mycket mer skoj. Jag lyckades dra knät ur led i måndags men har tur att det hoppar på plats direkt men knät vart lite svullet men känns nästan inget idag så det är bra. Sen har jag oxå varit lite olaglig utan att jag själv visst om det. Men polisen visste det så fick parkeringsböter eftersom jag stod längre än vad man fick vid en speciellt parkeringsplats dum regel. Så $35 fattigare!

Nu ska jag gå och äta nått får se vad som finns

Ha det bra alla

RSS 2.0