Crestline och plugg så det står härliga till

Först måste jag tacka för alla kommentarer roligt att så många följer bloggen och kommenterar blir alltid lika glad av att läsa kommentarerna!

Jag ska också passa på och gratta mamma som fyller år idag eller igår för er som bor i Sverige. Vilken underbar mamma hon är!

Sen måste jag berätta om resan till Crestline så grymt skoj slet mig upp ur sängen halv 8 i morse för att ge sig av hit. Catarina skulle på ett möte på sitt nya jobb som ligger på vägen så jag och Christopher åkte till Mc Donalds och försökte först köpa glass den var slut och likaså milkeshake! Så det blev en Coca-cola den var inte slut som tur var.

Vi hann inte med mycket mer efter att ha suttit och pratat i bilen en stund skulle vi åka och plocka upp Catarina igen. Vi hade givetvis tittat vart vi skulle svänga för att komma rätt. Vänster vid City Bank byggnaden! Allt gick kanon hittade byggnaden direkt, blinkade vänster men upptäckte att här finns ju ingen väg till vänster. "Vart tog den vägen?" snurrade runt i kvarteret kom tillbaka till samma plats igen fortfarande ingen väg till vänster "konstigt nog!". Vi åkte runt i den där labyrinten ett tag och letade och skrattade och tiden gick. Ringde Catarina som bekräftade att vi skulle svänga vänster vid City Bank. Tillslut gick det upp ett ljus "Ah vi är vid fel City Bank byggnad" HAHA så sjukt komiskt skrattade hejdlöst. Efter mycket trassel hittade vi en annan City Bank byggnad och även Catarina.

Sen här har jag mest pluggat läst och läst och läst Psykologi skoj men det tar sån tid när man måste slå upp massa ord i ordlistan men det funkar bra tycker jag lär mig mer och mer så det är skoj.

Ha det bra alla är det nån som vill fråga nått eller skriva nått får ni väldigt gärna skicka ett mail till: [email protected]


Coolhetspoängen rullar in

Idag har jag varit så himla häftig. Har aldrig varit i närheten av så här cool i hela mitt liv. Det kan lättast beskrivas med coolhetspoäng från min egen skala!

Dagen börjar med att jag går på college lektion i USA: 2p
Sedan får jag mitt Californiska körkort: 4p
Åker vidare till banken tar ut  $4000 i $100 dollars sedlar. Att gå runt med 4000 dollar i fickan i LA måste ge minst: 5p
Sist men inte minst har jag idag köpt min första bil en Chrysler Sebring Cab vilket ger hela 10p

Vad ska man säga 21 poäng slår alla mina rekord med hästlängder skulle tippa på att mitt föra rekord låg runt 3-4 poäng!

Skämt o sido det har varit en grymt bra dag bilen jag har köpt är ett äkta fynd känns det som. Den kostar $4000 vilket är vansinnigt billigt för det jag får det är en 2001 har gått 50 000 miles vilket inte är alls mycket här där alla kör så mycket så det känns riktigt bra. Den har dock en liten buckla på passargerar sidan och lite skrapmärken här och där. Det bror dels på det att den är så billig men också att det var en internationell student som var tvungen att bli av med den direkt och då passade vi på att få ner den 1000 dollar i pris kalas!

Imorn ska vi åkta till Crestline ska blir skönt att ta det lugnt och plugga lite. Är ledig på Måndag för det är Laborday här vad det är för dag vet inte nån men man är ledig i alla fall.

På bilden under ser jag helt sjuk ut men den föreställer mig med säljaren och 4000 dollar i min bil!

Den efterlängtade vardagen!

Nu är den här en vardag så skönt så skönt. Dagarna går fortare och fortare känns det som men det tyder väl på att man har det bra. Igår hade jag social psychology och Business så galet roligt. Trodde aldrig jag skulle känna en känsla av att "Va, är lektionen redan slut" när  man har suttit på en 3 timmars lektion. Men det upplevde jag igår på min Business lektion. Nått annat som är kul är att man kommer på sig själv att lyssna och följa med på lektionen utan att översätta allt till svenska i huvudet. Det är stort!!

Psykologin är också kanon läraren har forskat inom beteenden så han kan det han snackar om. Ska ha mitt första lilla test imorn på kapitel 1 får se hur det går och hur svårt det är. Ska bli kul i alla fall. 

Idag har jag haft Engelska funkar kanon lagom svårt och mycket givade. Har en liten pratglad lärarinna som avgudar grammatik, menigsuppbyggnad mm vilket för mig är rätt sjukt men tur att vi är olika.

Bilar finns det gått om i den här stan! Trots det kan man inte hitta nån det är lie knepigt men jag har några på G nu så det kasnke blir ett köp inom de kommande dagarna.


 
 

California Driving License

Toppen, fatastisk, underbar ja det finns många fina adjektiv som kan beskriva denna dag. Dagen började med att jag åkte buss till Moorpark där jag hade min klass i Social Psychology. Jätteskoj och läraren är enormt bra han kan verkligen det han pratar om. Ganska lycklig åkte jag hem tog en snabb dusch och tittade på mailen och fixade pappren inför uppkörningen. Sedan åkte jag och Catarina till Ventura för att köra upp för körkort. Jag körde dit åkte bl.a Highway 101 världens mest traffikerade motorväg funkade perfeket. Ska tillägga att det inte var så mycket trafik den tiden jag åkte men andå sikken grej!

Tid för uppkörning. Svårt att veta hur svårt det skulle vara och vad man kunde förvänta sig. Hade hört att dom tar bort poäng för t.ex om man inte har foten vid bromspedalen när man passerar en korsning och sånna skumma grejer. Så jag var faktist rikigt nervös mer nervös än när jag tog mitt svenska körkort i alla fall. Uppkörningen var inte enkel, långt ifrån massa filbyten och hålla koll på det mesta men det gick vägen. Jag har inte varit så glad sen när jag spöade brorsan i tennis första gången ;)

Sen kom jag hem slängde i mig mat sen skulle vi åka och titta på bil en Chevolet Sebring Cab. Var dock inget bra Rick fattade ganska snabbt att de ställt om hur långt bilen hade gått och därför hoppade vi det köpet direkt. På vägen hem tog vi en om väg. Vi åkte en lång sträcka på Sunset Blvd där alla kädisar äter på resturang och går runt. Sedan åkte vi förbi Beverly Hills Hotel. Sedan vidare förbi UCLA världen kasnke mest kända univerietet och enormt stort. Fortsatte vidare längst med kusten till Malibu med ett superområde där de rikaste bor sen vidare hem till oss. Mycket trevlig tycker jag det va trots att jag inte hittade en bil denna gång heller.


Skoldag nr 1

Hehe var en bra dag idag. Har varit borta fram tills nu och ändå bara haft en lektion. Men vilken lektion det var social Psychology läraren var kanon klassen verkar kanon och det man läser om verkar fantastiskt bra. 5 av 5 getingar.

Sen väntade jag för tennisen det var dock inte värt besväret. Läraren var en dam runt 55 år som visade att hon bestämde. Hade massa regler som bara va konstiga som t.ex. man fick bara dricka rent vatten man fick inte blanda i lite saft eller energidryck och det var så  för att hon sa så. Mycket konstig satt i alla fall och väntade hela lektionen för och se om det fanns en plats över det fanns en men den fick inte jag. Om jag skulle kommit in skulle jag fått börja i nybörjar kursen också så nä inget för mig.

Får se vad jag ska göra jag ska nog anmäla mig till en gym klass istället. Där man tränar när man vill och man måste träna 3 timmar i veckan. Man får även hjälp av tränare där så jag tror det blir skoj.

Ikväll ska jag tillbaks till skolan för en kvällskurs ser fram emot det!


Skolstart imorgon

Nu börjar det jag kom hit för, pluggandet. Om ca 10 timmar sitter jag på en buss som ska ta mig till skolan de första dagarna innan jag har körkort och bil. Det känns konstigt faktist man har i så många år börjat skolan utan att reflektera över det men nu är det nått helt annat. Kom ihåg att jag hade samma känsla när jag gick från Lyckorna Skolan till Norra skolan. Lite nervöst men mest så sjukt kul. Ska blir så skönt och få lite ordning i sitt liv och inte som jag har haft den de senaste månaderna. Då har det hela tiden varit nya saker som hänt, man har varit tvungen att ta många stora beslut och inte kunna ha nått planerat direkt. Var kul till en början men det blir jobbigt det med efter ett tag att inte ha nån struktur.

Jag har också tittat på en bil en minivan. Om ni ser den totala motsatsen mot bilen nedan så passar nog bilden i era huvuden väl in på bilen jag kasnke ska köpa imorgon. Det är en Dodge Grand Caravan från 2004. Kommer att bli bra, en trygg och problemfri är tanken att det ska vara en bil som man också kan använda till olika triper när mamma och pappa och bror kommer över i jul och också när Elin kommer till sommarn 2009.

Imorse snackade jag med Tobbe på skype mycket efterlängtat höra hur han mår, vad han gör och snacka lite om helt ovikitiga saker så som Nätpistoler och Fotbollsspel. 

Nu är det tid att sova godnatt allesammans!

 

Ingen Nissan

Okej, det blev inget bilköp denna gång och det känns bra tycker jag. Bilen hade gått ganska många mil och det betyder att växellådan snart brakar samman enligt Rick vilket inte blir så billigt. Troligtvis därav det billiga priset.

Nu fortsätter letadet. Det jag måste bestämma mig för nu om jag ska ha en billig bil som kommer gå sönder och ha problem med och som blir svårsåld senare eller om jag ska köpa en nyare bil som det är mindre problem med (förhoppningsvis) och som jag också kan få igen mycket av pengarna av. Svårt beslut! Tyvärr är inte bilen det ända som snurrar i huvudet nu det har varit allt från kursval till försäkringar och körkort de senaste dagarna. Skolan börjar den 18 augusti och jag ska köra upp den 20 augusti.

Mycket stora grejer som häder och man känner sig ganska liten ibland. Det ska bli så skönt när jag har en bil och skolan under kontroll så man kan komma in i en vardag och slippa tänka så mycket som jag gör nu. Känns på nått sett lite gött när det krånglar och man har mycket i huvudet jag åkte ju delvis hit för att härdas lite och det gör man ju inte om allt blir serverat på silverfat.

Hälsningar från en mätt Pontus i soliga Californien!

Övningskörning och eventuellt ett bilköp

Ni som undrar varför jag inte skriver så mycket beror det helt enkelt på att jag inte har så mycket och skriva om och man vill ju inte bara skriva trams. Idag har det varit en aktiv dag pratade med Elin i morse trevligt trevligt. Sen kollade jag lite på OS och på Michael Phelps som är USA:s stolthet i detta OS. 3 guld och 3 världsrekord är ett trevlig facit så här långt men ytterligare 5-6 hoppas man på. Hel sjukt, var ett program om vad killen åt i dag han äter lika mycket till frukost som jag äter på 3 dar hehe.

Idag har jag övningskört lite speciellt att köra en automat minivan i Los Angeles men det gick bra. Har ju inte kört nått på 1 månad så det va lite nervöst i början. Mycket knepigt man måste kunna till uppkörningen t.ex. ha båda händerna på ratten även vid rött ljus. Stå helt stilla vid rött ljus. Stanna så man ser linjen vid stopptecken och stå still 3 sekunder mm mm. Mycket småsaker som gör en lite snurrig men det blir nog bra som allt annat.

Har också titta på bil och hittade en bil Nissan Infinitiv årsmodell 2002 fin som fasen inuti, lite smårepor utanpå, solluka ja en schysst bil helt enkelt. Christopher och Catarina provkörde den och tyckte den gick mycket bra.  $5800 vilket är ca 36487.8552 svenska kronor. Rick ska titta på den imorgon så får vi se.

Jag vill ha komentarer om bilen av alla som läser detta innan imorgon!


 

Tivoli, konsert och marknad

Idag har det varit en bra dag dag förmiddagen var lugn gjorde inget speciellt snackade med Elin och Mamma, pappa på Skype och bara hade det bra. Sedan skulle jag och Christopher följa med Nicole och hennes vän Michelle till något jag trodde var nån liten konsert. Vi åkte i alla fall när vi närmade oss förstod jag sakta men säkert att det var ett större arrangemang. Vi hittade en parkering långt bort men som tur var gick det bussar från parkeringen till platsen där allt var. En sån där gul School Bus bara det var ju skoj att åka. Sen kom vi fram och det var en stor konsert med bandet "Plan white T´s" ganska bra min bror hade älskat det bandet tror jag. Jag och Christopher beslöt oss efter första låten att skippa konserten och strosa runt på tivolit och titta på alla presoner som försökte sälja mirakel produkter som tar bort fläckar på kläder, karikatyr teckningar och annat smått och gott. 

Vi besökte även tivolit utan att varken åka karuseller eller försöka oss på att vinna ett stort gossedjur. Men det var skoj att bara gå runt och kika på allt. Efter konserten så hittade vi Nicole och hennes vän igen hoppade i skolbussen hittade bilen och åkte hem.  




Inlägg om smått och gott

Sitter här med en Dr Pepper och min nya dator. Min nya laptop är så mycket bättre än jag skulle kunna drömma om så det ar ju bra. Nu kan jag ju också skriva så att ni kan förstå. Kan nämligen med ett enkelt knapptryck andra mellan ett amerikansk och ett svenskt tangentbord mycket bra. Stort tack till Johan Kjellander för den infon.

Idag gjorde jag teorin till körkortet svårt men jag fixade det. Så oerhört skönt nu är det bara uppkörningen kvar. Lättare sagt än gjort. För att få övningsköra och köra upp så krävs att man har en försakrad bil. Oturligt nog kan jag inte försäkra en bil innan jag har Californiskt körkort hahaha mycket genomtänkt. Ja ja går lösa pa nått sätt borde ju funka att hyra en bil 30 min försöka klara uppkörningen och sen köpa en bil. Vi får se hur det blir det löser sig pa nått sätt. Det sjuka är att inte ens försäkringsbolagen vet hur jag ska göra. 

Händer grejer hela tiden här och hälften glömmer jag att skriva på bloggen. Jag har firat det klarade provet med att köpa mus, musmatta och hörlurar med mick så nu kan jag använda skype (Gratis Internettelefon).

Igår spelade vi poker lärde mig massa nya pokerspel. Det var längesen jag skratta så mycket en mycket rolig kväll.

Nu ska jag fortsätta njuta av min Dr Pepper, min nya favorit dryck!

Fin utsikt från stugan i Crestland!


RSS 2.0