Chesebro Half Maraton

Det har hänt lite allt möjligt här på senaste tiden, men det ska jag inte skriva om här. Hela inlägget kommer istället att handla om halvmaratonet som Nicole och jag sprang idag.

Klockan ringde klockan halv 5 i morse och sliten gick jag upp, åt frukost och drack massa vatten. Sedan var det dags att åka iväg till starten. När vi fick nummerlapparna, fina tröjor och massor annat i en påse igår så blev vi väldigt peppade och på startlinjen var humöret på topp. Starten gick klockan 7 på morgonen och sen började löpandet. Det var kul och lite galet i starten när 1500 dundrade iväg samtidigt. Banan var väldigt utmanande om man säger så.
 
Det fanns lite olika val på rundor man kunde springa idag på samma ställe som vätternrundan ungefär. Det fanns ett vanligt halvmaraton (Pacific Half Maraton), sen terräng versionen som vi sprang (Chesebro Half Maraton) sen ett barn lopp och två stycket kortare lopp. Eftersom vi sprang terrängversionen så var banan väldigt ojämnt, backig och krokig vilket gjorde det hela mycket värre än vad jag hade tänkt mig. Jag trodde det skulle var på fina breda grusvägar men så vart det inte.

Vi sprang i ett bra tempo lite drygt 7 miles (1,1 mil) sen kom en maffig uppförsbacke där vi gick upp som ALLA andra gjorde. Efter det var det lite svårt att komma igång igen men vi spang det mesta i alla fall. Det var också väldigt varmt för en svensk 27 grader och strålande sol och inte en vidpust. Kom i mål på 2 timmar och 30 minuter rätt bra tycker jag. Det var superkul att springa men skulle vilja testa och springa ett vanligt halfmaraton själv så man kan hålla precis sitt eget tempo och springa på asfalt. Men det är ju helt klart roligare att springa två så man kan peppa varandra. 

Efter var det "Post Race Party" för oss löpare där det var mycket god mat, fruktbuffe och mycket annat. Passade på att ta lite massage också alltid skönt gäller att passa på när det är gratis! Så vi gick runt där i lite drygt en timme innan vi åkte hem.

Nu känns allt väldigt bra! Det var tuffare än vad jag trodde samtidigt som det gick bättre och var roligare än vad jag trodde. Det var en mycket lyckad dag som jag kommer minnas länge!

På väg in i mål efter 13,1 miles (2,1 mil)



Äntligen i mål!



Hittande mycket att dricka och äta efter



Allmän bild från "Post Race Party"


Lite allmänt om livet i USA

Här är allt mycket bra som vanligt. Solen skiner men det blåser vilket gör det lite ruggigt men helt okej ändå. Sedan jag skrev här sist har det hänt många roliga saker. Jonathan, Nicole och jag har varit med hos Jonathans flickvän Nathalie på sällskapsspelskväll med massa olika kortspel, charader, frågespel (mycket svårt) och många andra spel där man flyttar pluppar åt höger och vänster. Träffade mycket roligt folk där, både personer jag har träffat förrut och nya ansikten så det var väldigt trevligt och roligt. 

Killarna har kommit hem från College nu så det är full fart här om dagarna eller man kanske ska säga kvällar och nätter eftersom det är då de är vakna. Jag kom hem från skolan idag, åt mat, pratade med mamma och pappa på Skype sen går jag ner och ser Christopher äta frukost. Klockan var tre på eftermiddagen frågade vad han hade gjort natten innan och fick svaret: "Jag spelade lite poker och räddade mänskligheten i Doom II" 

Annars har jag gått i skolan, spelat TV-spel, pluggat lite och spelat basket varje kväll. Jag trivs mycket bra med tillvaron här just nu. Idag fick jag också en glad överraskning i brevlådan! Nämligen ett handskrivet brev från farmor. Jag skulle ner och plocka ur diskmaskinen när jag såg det. Det glömde jag helt bort när jag öppnade och började läsa brevet, så den var urplockad när jag kom ner andra gången "Oups". Det var så roligt samtidigt som jag blev lite sentimental av att läsa de nu när man har varit borta så länge. Man blir mer påmind av alla där hemma när man läser något handskrivet än om man läser till exempel ett e-mail. Det brevet ligger nu i min resedagbok i säkert förvar. 

Jag fick några kort från Nicoles kamera. Jag lägger upp några av de här, så det är lite alla möjliga kort från vardagen i Thousand Oaks

Mamma och jag i julas SÅ MYSIGT!




Hjälten som försvarar huset mot tvättbjörnar Tigger! och så jag som vanligt



Syskonen Haydt! Nicole och Jonathan




Garagetömning av priser! Ett kort sen åker de i sopporna (Bra jobbat Rick!)

 

TV-spel mellan Christopher och mig! Jag vann den fotbollsmatchen med 4-3, hur det gick i de andra är ointressant!



Skotta ordentligt! Jag har nämligen hört att det ska komma mer snö i Motala nu i veckan! ;)


Skola i massor!

Här i Kalifornien är livet toppen just nu! Vädret är varmt och skolan går bra så vad kan man klaga på? Har haft lite prov och allt har gått bra så det är skönt att pluggandet ger resultat. Idag har jag haft en av mina favoritlektioner nämligen speech. Läraren pratade om olika upplägg på tal och gav exempel på dem vilket var väldigt underhållande och roligt.

I marknadsföringen ska vi lämna in första delen av vårt grupparbete imorgon. Jag är inte ett dugg orolig inför det allt är så prydligt och bra så tror läraren kommer bli förtjust i det.

Idag har det varit Club Day på Moorpark där alla klubbar samlas så att elever och lärare kan se vad det finns för klubbar på Campus. Jag stog tillsammans med tre andra medlemmar vid BSA:s bord och försökte locka flera medlemmar. Vi lyckades nog bäst av de 10-12 klubbarna som medverkade vi fick runt 10-15 stycken nya namn på vår e-mail lista. Det lockades med olika saker, vi och de flesta andra hade godis, en klubb hade svingdansuppträdande, någon annan lotterier. Minst genomtänkta var nog ändå de som serverade glass, KATASTROF! Det var strålande sol och 30 grader ute, så glassen var inte glass så lång tid men de han ju servera några stycken under de första 15 minutrarna i alla fall.
 
Sen så är det hårdträning inför halvmaratonet nu. Nicole har ont i sin höft så vi får se hur det går men det ska nog gå mycket bra hoppas vi på. Jag känner mig i fin fin form så det ska bli kul att springa.

Fick ett brev hem nu idag av Amerikanska Regeringen "The Military Selective Service" om att gå med i Amerikas Arme i Irak. Det stog att de hade sätt i deras papper att jag var en man som skulle vara lämplig att gå med, eftersom jag är bosatt här nu och har går i College. Jag ska ny bara skicka in och säga att jag ska hem till Svergie igen tilsammans med lite visumbevis så ska allt bli bra. Om jag vägrar att svara kan jag få 5 år i fängelse och böter på $250 000 och det vill man ju gärna slippa haha. Tycker det var ett roligt brev att få så det ska jag spara det!   

Passade på att ta med mig kameran till skolan idag. Det första kortet är på mig och min tal lärare Stephen Doyle som alltid har udda mönster på sina slipsar. Idag var det massa vita får och ett svart får i mitten.




Här är en bild från idag när vi försökte locka medlemmar till vår klubb skoj skoj. Först är det jag, sen klubbens President Brian och Vice Presidenten Morgan 



Det swingdansande paret, träd. blå himmel och fina ballonger


Bilen Såld!! Så härligt :)

Då var det handskakat och klart! Idag tog historian om min första bil slut. Det slutade ganska lyckligt ändå tycker jag. Inte så bra som jag hade hoppats från början men helt okej efter allt som hänt.

Vi satte ut bilen på en sida som heter Craigslist (det är som Blocket ungefär ) och sa att vi ville ha 500 dollar för bilen. Tanken var att gå ut och begära mer för att sedan pruta ner den lite eller ganska mycket. Vi hade bestämt att 200 var ett okej pris som vi skulle godta. Rick har letat vad andra i samma sits har fått och det är där omkring. Ganska omgående ringer en kille och säger ni får 250 för den. Vi sa att vi skulle tänka på det och återkomma imorgon. Sen ringer en annan kille och säger ni får 500 för den jag kommer och hämtar den nu och en timme senare var bilen såld. Jag är jättenöjd att jag fick så pass mycket för den ändå för motorn måste bytas ut och så har den en buckla så det är inget toppskick direkt. Rick fattar inte att någon kunde köpa den för 500 eftersom en begagnad motor kostar 3000 sen plus arbete och allt. Jag köpte den ju för 4000 så han kan inte göra nån större vinst på den och bilmarknaden är ju i sina glansdagar för tillfället. Men men det är hans problem nu är bilen borta helt underbart.

Skönt att ha det problemet ur världen nu kan jag sova rikigt gott i natt!

Jag tog en riktigt lång joggingrunda idag också. Dels för halvmaratonet sen så vill man ju vara i hyfsat form när man kommer hem. Lyssnade på en låt som gav mig lite småpanik. Man vill ju inte komma hem med samma kommentarer man hör i sången och framför allt inte bli förväxlad med mannen i amerikanska linnet på träningscykeln 2:10 in i videon. 

Håll till god och sjung med i refrängen.  

 

Nicole och jag sjunger

Här har ni beviset att vi kan låten :D Lyssna och njut!

Tal och BSA möte

Då var det gjort, det första rikiga talet. Jag gick upp först, det är det bästa så man kan koncentrera sig på de andra talen också och inte bara sitta och tänka på sitt eget. Kändes hur lugnt som helst när jag pratade och jag tyckte det gick mycket bra. Jag skulle inte vilja ändra på nått om jag skulle gjort om det, så då kan man ju inte vara annat än nöjd. Pratade med läraren efter han var nöjd och tyckte jag hade gjort ett bra jobb. Han hade lite synpunkter på lite småändringar i utformningen av talet, men överlag bara bra. Det har varit mycket roliga tal att lyssna på. Folk har väldigt olika intressen måste jag säga. Idag pratades det om Michael Jordan, Britney Spears, Hollywood, Foto/kameror och sen ishotellet för min del. Måste också passa på att informera Ann-Katrin att det var din kära lillebror som gav mig förslaget att prata om ishotellet.


Så har jag gått med i en klubb på skolan också som heter BSA och det står för "Business Student Association". Var där för första gången idag och det verkar vara bra, Det är seriöst och roligt folk som är med så jag ser fram emot att vara med där några månader nu på slutet. Vi ska bland annat anordna en slags mässa där affärmänniskor kommer och pratar om olika ämnen. Det kommer vara inom olika områden som marknadsföring, företagsekonomi, entreprenörskap, internationella affärer mm så det blir perfekt. Den kommer äga rum de 24 april så jag ser fram emot det! Sen ska några andra företagsledare komma och prata fast då bara inför vår klubb så det blir en händelserik vår nu. Jag pratade med min handelslärare jag hade i höstas och frågade om han kunde skriva ett brev om hur jag var i skolan till utbildningen jag har sökt nu. Han var jättepositiv och glad men sa att om jag gick med i den här klubben kunde han skriva ett mycket mer utförligt och bättre rekommendationsbrev. Så det kommer mycket positivt från BSA klubben.


Annars har det väl inte hänt så mycket här. Jag pluggar till affärsengelska prov som jag ska ha imorgon. Sen var jag ute och sprang, själv dock för Nicole har fått ont i en höft. Måste gå över snart om hon ska klara av att springa över 2 mil om några veckor. Men det fixar sig säkert tills dess. Jag sprang en timme och det var rätt skönt att springa runt själv kunde välja fart och väg helt själv.


Hoppas ni alla har lagt märke till min nedräknare! Hittade den av en slump och det kan ju vara roligt att ha på bloggen. Har traslat som tusan för att få in den på bloggen i mitten så det ser snyggt ut, men nu är jag nöjd!


Sen måste jag även berätta att efter 3 veckors slit, hård träning, svärande och sjungande så kan jag och Nicole sjunga hela den här sången utan några som helst papper bra va?! Börja aldrig lära er den för det tar en jäkla tid och känns som det finns vikigare saker att lägga energin på! Vi får lägga upp en video när vi sjunger den med det kommer inom kort. Vi har tränat på den medans vi har gått till Wildwood där vi springer. Det ligger 20 minuter bort och då fick vi ideen att lära oss den här sången.

   

Så nu när jag har blivit så teknisk av mig så passar jag på att lägga in en film från när familjen var på besök och vi gick över Golden Gate Bridge. Jag förbluffas över mig själv hur man kan stå på en sån interesant plats och bara prata om sånt som inte har någon betydelse överhuvudtaget. Men som sagt "det är i alla fall ett minne för mig."  



Nu har jag hållt på att fixa med bloggen en timme så nu ska jag hitta på något annat roligt. Nicoles födelsedag ska firas imorgon och i helgen då grabbarna kommer hem så det kommer nog snart ett till inlägg!


Söndagsmorgon

Ni får ursäkta att jag inte är så aktiv på bloggen längre men jag försöker skriva någon gång i veckan i alla fall. Just nu är jag inne i en vardag så det känns som det är samma saker man gör. Den här veckan har varit skoj på många sätt och den har fullkommligt flugit iväg. Jag och Nicole har anmält oss för en halvmaraton den 28 mars så vi ligger i hårdträning inför det. Ska bli spännande och se om vi klarar och springa hela sträckan, men det gör vi nog. Kul att ha nått mål det är lättare att ge sig ut och springa då.

Sen har vi varit hos Ricks mamma och firat fyra födelsedagar. Rick, Catarina, Christopher och Nicole fyller väldigt tätt så släkten firade alla på en gång. Fyra olika födelsedagstårtor bjöds det på så gott så gott. Imorgon är det Christophers födelsedag så vi ska fira honom idag eftersom han åker tillbaka till skolan ikväll. 

Igår så fixade Christopher och jag i trädgården oj oj oj så fint det blev. Vi var också ett gäng som åkte och spelade basket ihop på kvällen. Jag har också skrivit klart mitt tal som jag ska hålla den 4 mars det blir spännande. Ishotellet blir temat, jag tror det kommer bli uppskattat av lyssnarna.
 
I fredags jobbade jag på ett marknadsföringsprojekt med min grupp. Jag är så glad att jag hamnade i den gruppen för alla gör ett strålande jobb och ingen är rädd för att ta på sig jobb.

Jag hör att det spelas billjard på nedervåningen så jag ska gå ner och spela lite med dem tänkte jag.

RSS 2.0