Las Vegas

Nu är vi hemma efter några dagar i Las Vegas. Jag är inte 21 så tyvärr vart det inget spelade men det var nog lika bra det. Vi fick tid till väldigt mycket annat istället. Man kan gå runt på ett hotell i timmar om man vill och titta på olika saker. Det hade vi ingen tid till så som tur var Rick med som är i Las Vegas 4 gånger per år så han visade några av höjdpunkterna och det var roligt att se. Trots att jag var där för endast fyra år sen så är det massor av nya byggnader att se och saker att göra så vi hade otroligt roligt.

Nått som var speciellt roligt var att jag körde hem från Las Vegas det gick superbra, trots att det är stora vägar och mycket trafik så det var skoj.

Det finns så mycket jag vill berätta men det går inte att förklara och det är svårt att välja något att berätta om för att det är hela Las Vegas nått helt makalöst. 

Jag får skriva ikapp lite när familjen har åkt hem för det finns inte mycket tid över till datorn nu. Klockan är 2 på natten och mamma har satt alarmet på "senast nio" så om jag ska orka på så är det nog en bra ide att lägga sig nu,

Imorgon blir det en ny road trip. Hollywood, Beverly Hills och mycket annat spännande står på schemat. Sen är det nyår också så det blir att fira det på kvällen/ natten.  Den första går vi upp runt 5-6 på morgonen för att titta på en gigantisk parad som går genom stan. Sedan ska vi åka ner och hälsa på Ricks bror på andra sidan stan och äta lite och visa hur de har det. Det är full fart minst sagt!

Nu ska jag sova

Gott Nytt år på er!


Bilden är på mig när jag kör bil i Las Vegas, hotellet "New York New York" är i bakgrunden!


 


Full fart med familjen!

Det har hänt så mycket här så jag vet knappt vart jag ska börja. Just nu ligger jag och Tobbe efter en mycket trevlig julafton och ska försöka sammanfatta vad som hänt de senaste dagarna.

Mamma, Pappa och Tobbe kom hit den 18 då firade vi Tobias födelsedag lite grann och tittade på fina julupplysta hus och trädgårdar några kvarter bort. Just de kvarteren är kända för att ha oerhört fin belysning och många åker dit och tittar.

Den 19 steg vi upp tidigt och började vår resa mot San Francisco. Vi kom dock inte hela vägen men njöt av resan dit via den underbara kustvägen Highway 1, som av många anses vara den vackraste vägen i hela världen. På vägen gjorde vi ett stopp vid ett berömt slott som heter Hearst Castle, som inte går att beskriva med ord. Vi fortsatte sedan vår bilfärd och kom tillslut till Monterey efter ett antal timmar i bilen, där vi tog in på ett schysst motel där vi sov gott hela natten. 

Den 20 kom vi till San Francisco och hittade efter mycket letande ett fint motel till ett bra pris. Det låg precis perfekt så kunde inte bli mycket bättre. Vi gick över Golden Gate Bridge, det var verkligen en häftig känsla. Den är otroligt mycket större än vad vi trodde den skulle vara. 

Den 21 gjorde vi massor! Vi började med att gå på världens krokigaste väg och gå i de otroligt mjölksyre branta backarna. Sedan vart det en båttur ut till Alcatraz där vi strosade runt några timmar och tittade på allt. Mycket roligt och intressant. Sedan hann vi även med att åka Cable Car som är de kända spårvagnarna som går upp för huvudbackarna. Sedan gick vi och strosade vidFisherman warfs och såg det man ska se nere vid hamnen.

Den 22 var det dags att bege sig mot Thousand Oaks igen, men först hann vi med att åka med bilen över Golden Gate Bridge och se en del småsaker på norra sidan av San Francisco. Längst med bergsvägarna åkte vi nercabbat vilket var en häftig känsla. Sedan började den långa vägen på väg 101 och vi stannade till slut i Santa Maria och tog in på ett motel igen som var riktigt schysst.

Den 23 var det bara 25 mil kvar tills vi var hemma. Vi passadepå att njuta av solen och äta något litet i Santa Barbara. När vi till slut kom hem, packade vi om för att omgående åka till Crestline. Vägen upp var dramatisk pga kraftig dimma och halt väglag. Det var tur att Rick körde som kunde vägen så vi kom fram helskinnade. Här uppe är det massor av snö närmare en meter så det är verkligen julkänsla. Efter lite prat och biljard så var vi alla trötta och stupade i säng.

JULAFTON! en mycket trevlig sådan med allt man kan önska sig. Trevligt sällskap, god mat och julklappar till alla. Vi hann också med en promenad i snön på förmiddagen och biljard på kvällen. Allt idag har varit helt perfekt och vi är alla glada!

Bensin är en fördel bröderna hjälps åt så gott det går



WOHOOO




Mommy and Daddy vid nån känd bro som vi har glömt namnet på. 




Kan man ha en vackrare bakgrund?



Familjen samlad vid Golden Gate Bridge



Lombard Street, världens krokigaste väg



Golden Gate Bridge och San Francisco


Tobbe på Santa Barbara Beach.



Några bilder från Crestline har jag inte på min kamera men det kommer så småning om.

Nu ska vi sussa för att orka med morgondagen. Då bär det av till Ricks mamma i öknen, om vi inte blir insnöade det vill säga. Väderprognosen säger att det ska bli mycket snö inatt.

Varma hälsningar från oss alla till er alla!


Slut på slutprov och familjen på väg!

Nu är äntligen alla nedrans slutprov klara. Jag hade Social Psykologi prov idag som tror gick bra vilket känns skönt. Nu har jag sålt de flesta böckerna så nu är det färdigläst för ett tag framöver. Mamma, Pappa och Tobbe landar väl här imorgon lagom i rusningstrafiken så jag och Christopher ska åka och hämta upp dem vid flygplatsen. Efter skolan idag så var jag och handlade lite julklappar och en födelsedagspresent till brorsan som fyller år imorgon. Vad det var kan jag inte säga ifall han skulle läsa detta och då är ju hela överraskingen förstörd. Jag letade efter nått till pappa med som fyller år idag den 17 (Grattis Pappa) men det är svårt att hitta nått till han så det blev inget. Han blir nog superglad över hälsningarna så han får dem istället för paket. 

Jag har varit på vinterkonsert med Thousand Oaks High School Band vilket var skoj att se. Amerikanska skolor är så annorlunda Svenska så det går inte jämföra dem. Jag och alla Bandmedlemar, föräldrar, släckt och vänner har också sprungit runt från hus till hus med band och spelat julmusik och tiggt pengar hos folk. Som tur var så spelade inte jag, så vi fick rätt mycket pengar. Jag var med och höll upp noter till de som spelade lagom svårt men utan det kanske de hade spelat fel så kände mig lite nödvändig i alla fall. Jag hade en jättebra grupp med mycket nya trevliga människor. 

Annars har det inte hänt så mycket här. Jag har sett finalen av Survivor/Expidition Robinson och min favorit från första programmet vann så det var skoj tycker jag. Annars har jag pluggat, städat och hjälpt till at pyntat till jul.  

Kommer med lite mer inlägg vid jul nån gång eftersom vi ska till San Francisco och dit har jag inte med mig datorn..

Visst har jag fin halsduk (Tack Jonathan) smälter in rikigt bra bland alla gröna Letterman Jackets. På kortet är det Jonathans flickvän Natalie,  sen är det Jonthan, Jag och Nicole. Jonathan och jag var i samma grupp men jag glömde ta kort på de andra såklart men det kommer nog fler tillfällen. 

 

Nytt rum!

Idag har massa av mexicanska mattgubbar varit här hela dagen, så det har varit full fart kan man säga. Efter mycket slit så är den gamla heltäckningsmattan utslängd och den nya på plats. Nu luktar det mattaffär i hela huset nu. Detta gjorde att jag nu kunde flytta upp på övervåningen så jag har helt plötsligt massor av plats för de få grejerna jag har. Christopher och Jonathan bor nu i samma rum eftersom de är bara hemma från college en helg var tredje vecka ungefär. Så jag har nu fått låna Christophers rum vilket jag redan stormtrivs i.

Annars har det mest varit skola och renoveringen som har sysselsatt mig. Jag har haft två slutprov i skolan ett i engelska och ett i Astronomi båda gick strålande tror jag så det känns skönt hoppas nu bara känslan stämmer överens med resultatet men det är jag ganska säker på. Nu är det de två värsta proven kvar känns det som social psykologi och Handel men det känns som jag har de ämnena under kontroll så det ska nog gå bra. Jag har ju knappt inga lektioner nu så har ju massa tid att plugga.

Sen är det bara 6 dagar kvar till Pappa, Mamma och Bror kommer hit det ska bli så skoj att träffa dem. Först ska lyckoostarna till New York men sen kommer de till mig den 18. Vi har ett fullspäckat schema framför oss när de kommer hit, med en trip till San Francisco och en tur till Las Vegas bland annat. Synd bara att man inte är 21 hade ju inte varit helt fel att vinna en jackpot på nån slotsmaskin eller liknande. Nu tror jag att jag ser så pass gammal ut så man kanske kan titta lite på alla som spelar iaf. Om man är under 21 får man gå runt på Casinot men inte stå still.  
Jag fick nyss reda på att det troligtvis kommer snö i Crestline där vi ska fira jul så det blir nog en vit jul iår för oss med.

Kortet under är på mig och min Social Psykologi lärare John Dueppen. Han är bra på alla sätt han har mycket humor vilket underlättar, han kan allt verkar det som, han förklarar allt på ett perfekt sett. Det kan inte bli mycket bättre än så. Det första han sa till oss var att om ni pratar och stör lektionen kommer jag inte säga till er, jag kommer inte slänga ut er, jag kommer inte skämma ut er inför klassen men nån kommentar, det ända jag kommer göra är att titta på er så kommer ni förstå precis vad jag menar. Tycker det sammanfattar han rätt bra.
 




Mötet med Nr 13

Dagarna här har varit ganska händelselösa på sistone därav de få inläggen på bloggen. Nu när slutproven i skolan börjar närma sig med stormsteg tänker man rätt mycket på det. Sen håller vi på att renovera huset som ska bli klart på torsdag. Så alla är lite stressade såhär inför julen och allt. Några saker har jag dock gjort. Igår var jag och spelade sällskapsspel med några kompisar med Nicole som jag känner att jag känner rätt bra nu så det är skoj. Lite svårt dock att hänga med med reglerna och klara kunskapsfrågorna men kul hade jag så det var huvudsaken.

Sen idag har jag och Catarina varit på en lite shoppingrunda på ett Outlet ställe som är gigantiskt men de flesa märkena finns där och jag gjorde några bra fynd. Bland annat en snygg skjorta till jul från Banana Republic. Sen två par Reebok skor ett par att ha till vardags och ett par träningsskor. Fick en bra deal där när jag köpte två på en gång så gäller att passa på. Allt gick på knappt $100 vilket är mycket bra för det jag fick tycker jag. 

Nu till anledningen varför jag skrev inlägget. Stog och väntade på Catarina utanför nån affär där och hör några som pratar svenska vänder mig om och tittar upp vem är det om inte Mats Sundin som är ute och söndagsshoppar med fru och barn. Vart alldeles varm inombords och fick hög puls när jag såg han ( vad barnslig man är egentilgen). Jag gick in i affären och sa till Catarina att jag hade sett honom. Så vi "råkade" gå förbi han igen och Catarina ropade: "Tjenare Mats" han sa några ord som jag inte kommer ihåg riktigt. Allt jag kom ihåg var att han var enormt stor och att jag var så lycklig. Givetvis hade jag ingen kamera på mig och ingen autograf heller. Han verkade inte vara på den sociala sidan utan verkade mest vilja komma ur situationen så smidigt som möjligt så hoppade att fråga. Men vilken grej att träffa honom  ändå den gamla Djurgårds och Toronto liraren. Hur det nu än går på alla jäkla prov framöver kan jag iaf vara glad eftersom jag har träffat Mats Sundin. Undrar ni vad han gör i Kalifornien hittade jag just en artikel om det

http://www.hockeyexpressen.se/nhl/1.1395410/sundin-bestammer-sig-inom-en-vecka

Jag ska ta mer kort och lägga in men jag tar inte så mycket kort ska försöka att bli bättre på det.  


RSS 2.0