Full fart med familjen!

Det har hänt så mycket här så jag vet knappt vart jag ska börja. Just nu ligger jag och Tobbe efter en mycket trevlig julafton och ska försöka sammanfatta vad som hänt de senaste dagarna.

Mamma, Pappa och Tobbe kom hit den 18 då firade vi Tobias födelsedag lite grann och tittade på fina julupplysta hus och trädgårdar några kvarter bort. Just de kvarteren är kända för att ha oerhört fin belysning och många åker dit och tittar.

Den 19 steg vi upp tidigt och började vår resa mot San Francisco. Vi kom dock inte hela vägen men njöt av resan dit via den underbara kustvägen Highway 1, som av många anses vara den vackraste vägen i hela världen. På vägen gjorde vi ett stopp vid ett berömt slott som heter Hearst Castle, som inte går att beskriva med ord. Vi fortsatte sedan vår bilfärd och kom tillslut till Monterey efter ett antal timmar i bilen, där vi tog in på ett schysst motel där vi sov gott hela natten. 

Den 20 kom vi till San Francisco och hittade efter mycket letande ett fint motel till ett bra pris. Det låg precis perfekt så kunde inte bli mycket bättre. Vi gick över Golden Gate Bridge, det var verkligen en häftig känsla. Den är otroligt mycket större än vad vi trodde den skulle vara. 

Den 21 gjorde vi massor! Vi började med att gå på världens krokigaste väg och gå i de otroligt mjölksyre branta backarna. Sedan vart det en båttur ut till Alcatraz där vi strosade runt några timmar och tittade på allt. Mycket roligt och intressant. Sedan hann vi även med att åka Cable Car som är de kända spårvagnarna som går upp för huvudbackarna. Sedan gick vi och strosade vidFisherman warfs och såg det man ska se nere vid hamnen.

Den 22 var det dags att bege sig mot Thousand Oaks igen, men först hann vi med att åka med bilen över Golden Gate Bridge och se en del småsaker på norra sidan av San Francisco. Längst med bergsvägarna åkte vi nercabbat vilket var en häftig känsla. Sedan började den långa vägen på väg 101 och vi stannade till slut i Santa Maria och tog in på ett motel igen som var riktigt schysst.

Den 23 var det bara 25 mil kvar tills vi var hemma. Vi passadepå att njuta av solen och äta något litet i Santa Barbara. När vi till slut kom hem, packade vi om för att omgående åka till Crestline. Vägen upp var dramatisk pga kraftig dimma och halt väglag. Det var tur att Rick körde som kunde vägen så vi kom fram helskinnade. Här uppe är det massor av snö närmare en meter så det är verkligen julkänsla. Efter lite prat och biljard så var vi alla trötta och stupade i säng.

JULAFTON! en mycket trevlig sådan med allt man kan önska sig. Trevligt sällskap, god mat och julklappar till alla. Vi hann också med en promenad i snön på förmiddagen och biljard på kvällen. Allt idag har varit helt perfekt och vi är alla glada!

Bensin är en fördel bröderna hjälps åt så gott det går



WOHOOO




Mommy and Daddy vid nån känd bro som vi har glömt namnet på. 




Kan man ha en vackrare bakgrund?



Familjen samlad vid Golden Gate Bridge



Lombard Street, världens krokigaste väg



Golden Gate Bridge och San Francisco


Tobbe på Santa Barbara Beach.



Några bilder från Crestline har jag inte på min kamera men det kommer så småning om.

Nu ska vi sussa för att orka med morgondagen. Då bär det av till Ricks mamma i öknen, om vi inte blir insnöade det vill säga. Väderprognosen säger att det ska bli mycket snö inatt.

Varma hälsningar från oss alla till er alla!


Kommentarer
Postat av: Robban & Cattie

Va fasen har Ni firat en dag för tidigt?? Är det inte den 25:e man firar i USA?

Det verkar som allt är toppen och vi följer era äventyr på bloggen, så blogga på.

Vi vill bara passa på att säga God Jul från familjen Ohlson. Vi hörs snart igen!

2008-12-25 @ 13:13:16
Postat av: Peter & Mona

Låter och ser ut som ett alldeles utmärkt sätt att fira jul på. Se till att njuta nu när ni är tilsammans allihop. En cm. snö i Örebro, det är knappt vitt men bättre än ingenting. God Jul & Gott Nytt År önskar Peter & Mona i Örebro. Ps. Hoppas att storebror inte dyker upp med den där TRÖJAN på några fler kort. Ds.

2008-12-25 @ 18:40:17
Postat av: The Postman - Billy The Kid

Kul att se er framfart "over där" PS! Hälsa Jultomtens fru Merry.... ja hon heter väl så, Merry Christmas...??? Hoo-Hoo

2008-12-26 @ 18:53:44
Postat av: Lina

Vad roligt ni verkar ha det och vad mycket ni får uppleva =) Det skulle man ju inte tacka nej till precis... Och lönka åker ingenstans utan sin dif tröja ser jag :P hahaha :D God Jul och Gott nytt år =)

2008-12-27 @ 12:44:18
URL: http://lajuvelina.blogg.se/
Postat av: Johan och Agneta

Tack för kortet. Vi önskar er en fortsatt trevlig

resa och ett Gott Nytt År !

2008-12-29 @ 18:51:05
Postat av: Ing-Marie

Kul att se bilder på Er, Ni verkar trivas bra!!! Gott Nytt År!!!

2008-12-30 @ 09:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0