R.I.P min Chrysler Sebring

Hejsan alla!

Nu har mekanikerna tittat på min bil och det var inte mycket att göra åt den. Hela motorn är förstörd och det skulle kosta $3500 - 4000 att laga. De kunde trots det inte garantera att det blev helt bra. Så det betyder att bilen får gå i graven nu. Känner mig rätt sur men ändå lättad över det. Det värsta är osäkerheten och allt tänkande. Nu när man fått svar är det bara acceptera det känns det som. Det går ju inte gråta över spilld mjölk som man brukar säga.

Tur att det var en buckla på bilen annars hade bilen kostat $8000 istället för mina $4000 så det är ju positivt. Sen hann jag inte betala in försäkringen på $350 heller så det var med tur. Sen har jag ju fått ut massa av bilen redan. Resor till skolan, runt i Los Angeles, till Las Vegas och San Francisco mm. Så det känns som jag har fått mycket för pengarna ändå. Imorgon kommer jag ha tänkt så mycket så att jag kommer ha tjänat pengar på att bilen gick sönder haha.
 
Annars är allt frid och fröjd. Skolan rullar på och jag träffar mycket roliga människor där. Vi ska göra ett grupparbete i Marknadsföringen som sträcker sig över hela terminen och jag har kommit i en perfekt grupp med smarta och trevliga personer. Skulle jag få välja personer jag ville ha med mig skulle jag välja dem så det är ju fantastiskt. 

Ikväll ska jag ha ett prov i Business English det är så svårt tycker jag. Jag hatar att det finns undantag till alla regler det gör allt så mycket mer komplicerat. 

Förresten så har det slutat regna här har gått med shorts till skolan 2 dagar i rad!!! Det ska dock börja att regna på Söndag igen men det är långt till dess. 

Till sist måste jag lägga in en liten kommentar jag hittade på Internet. Jag tror det sammanfattar många Chrysler ägares känslor:

"After doing research it is very apparent that I am a victim of engine failure. What do I do? I wanna sue the shit out of these people and if that is not possible, I am considering standing outside with a sign in protest!!!!! DON'T EVER BUY A CHRYSLER SEBRING!" 

Översättning:
Efter att lite letande så är det väldigt uppenbart att jag är ett offer för motor haveri. Vad ska jag göra? Jag vill stämma skiten ur dessa människor och om inte det är möjligt så funderar jag på att stå utanför med en skylt i protest!!!! KÖP ALDRIG CHRYSLER SEBRING!

Vet inte om ni tycker det är så skoj. Men jag ser en bild framför mig med denna lilla man utanför Chryslers huvudkontor, helt själv med en skylt och protestera hehe

Ha det så bra alla!


Så här arg är jag just nu!!!




   


Långhelg!

Här i USA har vi idag firat The President Day så vi har varit lediga idag. Christopher och Jonathan har varit hemma från Irvine så vi har haft mycket roligt ihop. Det har regnat mycket här så vi har mest varit inomhus och spelat tv-spel, sällskapsspel, tittat på tv och försökt vunnit 100 000 dollar i poker. Om man vann pokerhand nr 25 000 000 000 på Pokerstars så fick man en bonus på $100 000 så runt kl 2 igår natt var det dags för handen att bli utdelad. Dock ingen lycka för någon av oss 3 som spelade men vi försökte i alla fall. Hela internet sidan vart överbelastad för att det var så många som spelade samtidigt det var över 20 000 bord och runt 150 000 spelare.

Igår var det regnuppehåll mitt på dagen så Christopher och jag spelade lite Basket. Sen på kvällen åkte Nicole och jag till Kiya och firade hans födelsedag. De var mycket roligt jag börjar lära känna ganska mycket folk nu så det är kul att träffa alla.

Skolan går helt klart över förväntingarna hittills så det är kul. Jag hade ett Marknadsföringsprov i torsdags och det kändes mycket bra. Nu är det full fart i skolan så dagarna och veckorna börjar gå fortare och fortare känns det som. Känns som att livet är rikigt behagligt här just nu så det är helt perfekt!


Jag, Janet (Kompis från Astronomikursen i höstas) och Nicole




Jag och Kiya


Regn, regn och mer regn

Hejsan alla!


Jag har hört att det snöar massor i Sverige nu! Här har vi en regnperiod nu vilket inte är så spännande kan jag säga. Det har regnat 5 dagar i rad nu och ska fortsätta imorgon också, så jag har inte gjort allt för mycket de senaste dagarna. Det har varit skolan och sen läxor följt av lite tv, filmer och datorn som gäller. Skolan går helt över förväntan bra och alla test jag har haft hittills har varit mycket bra! Nicole och jag hade en memory tävling igår och jag fick förlorade i sista omgången!!!


Idag har vi hunnit ut på vår löparrundan eftersom det var upphåll på förmiddagen. På vägen dit hittade vi en bortsprungen hund som vi hjälpte så nu är han/hon hos sina ägare igen.


Bilen har vi inte tittat nått mer på. Det kan vara så illa att bilens "timing chain" har gått sönder och det kan i värsta fall betyda att motorn måste bytas vilket betyder skroten för min bil. Men jag lever fortfarande på hoppet om att det kan vara något annat. Som tur är har jag lärt känna en mycket snäll kille som heter Kenji som jag får skjuts av till skolan så det fungerar ganska bra utan bil ändå. Vi har många lektioner ihop så vi håller i ihop på raster och under lektioner så det är skoj.

Jag har också sökt in till en utbildning i Linköping som jag hoppas kunna starta till hösten!


Super Bowl

Idag var det dags för den största händelsen i idrottsamerika. Super Bowl är finalen i Amerikansk Football och final lagen som möttes i Tampa, Florida var Pittsburgh Steelers mot Arizona Cardinals. Det var en väldigt rolig match och titta på och svängde mycket i slutet med 3 minuter kvar såg det ut som att Arizona skulle ta titeln men när slutsignalen ringde så stog Pittsburgh som vinnare. Bruce Springsteen var pausnummer och det var en väldigt stor show i amerikansk pampig stil. Det var många roliga reklamerfilmer också, Det är väldigt dyrt att ha reklamfilmer under Super Bowl, därför är det bara nya och rikigt bra reklamfilmer som visas. Coca-cola hade en reklamfilm som var 1 sekund lång, $100 000 kostade den! Här var de två roligaste enligt min smak men fanns många bra.
 
http://www.youtube.com/watch?v=vUfbEdzFT58

http://www.youtube.com/watch?v=BsDZbH9_vxU

Bilen mår fortfarande inget bra. Rick har tittat på den men vet inte rikigt vad det är han har lite olika teorier om vad det kan vara. Han ska titta på den imorgon igen sen ska vi ta den till en mekaniker så de får fixa till det. ´

Chirstopher och Jonathan har varit hemma från College över helgen och det har varit skoj och haft dem här. Vi har spelat massor av billjard och basket ihop. Jag och Nicole är ute och springer 3 dagar i veckan fortfarade. Jag är så glad att det håller i sig min kropp behöver det! Vi har anmält oss till ett halvmaraton den 28 mars. Så det ska bli spännande och se om man överlever det testet :)

Annars har det väl inte hänt så väldans mycket här tycker jag. Jag höll mitt första tal i skolan på Speech som gick mycket bra tycker jag, så nu kan jag luta mig tillbaka och lyssna på de andra under några lektioner. Har även hunnit med att ha ett prov i Business English som också gick bra så det är skönt att man har fått en bra start på den nya terminen.

RSS 2.0