Slut talat för min del

Solen skinner, himlen är blå och jag går runt med ett stort leende på läpparna. Det känns som att allt är så bra nu och att jag har skolan under kontroll trots att det är mycket att göra.

Idag höll jag mitt sista tal, som handlade om att vi människor inte styr klimatet som vissa påstår. Talet gick bra, borträknat från att jag kom av mig lite i mitten. Jag tror att jag löste det bra för att läraren sa ingenting om det efter mitt tal. Eftersom jag gick i första gruppen så kan jag nu gå på speechlektionerna och bara lyssna på alla andra, vilket känns underbart!

Det är lite hysteri här om svininfluensan som härjar runt om i världen. Min speechlärare kom in med ett tryne över näsan idag och undrade vad sjukdomen hade för symptom. Tror han hade blivit framgångsrik ståuppkomiker om han bara velat!

Jag har också fått en ny idol! Det är magikern/psykologen/showmannen Darren Brown. Har tittat på nästan alla hans videos på Youtube och funderar på att köpa hans bok när jag kommer hem. Han är helt otrolig och faschinerar mig mycket. Så om ni vill ha en engelskalektion så borde ni se några av hans videoklipp på Youtube.

Nu ska jag plugga till testet i affärsengelska jag har imorgon.

På bilden är jag och min affärskommunicationslärare Jack Federman. Hans lektioner är väldigt bra och roliga!

Business Expo!

Hejsan alla!

Först vill jag passa på och önska Tobbe och Ulrika en trevlig resa till Singapore, Thailand, Australien mm. Sedan vill jag gratulera Elin som fyller 20 år idag (24/4). 

Jag har haft en väldigt rolig förmiddag idag! Jag har varit på nått som heter Business Expo på Moorpark College. Det är BSA (Business Student Association) som jag är medlem i som håller i hela tillställningen. Det är en dag då alla på skolan är välkomna att lyssna på personer från många olika delar inom handel, som vi bjudit in. På morgonen var jag värd åt en av talarna som heter Ken Barry. Han pratade om Human Resorces vilket handlar hur det går till när företag antäller nya medarbetare och hur man får rätt man på rätt plats i ett företag. Det var rätt simpelt jag pratade med han och tre andra föreläsare under frukosten, känns kul att få sitta med de stora killarna och prata. Efter det visade jag honom till hans rum och var lite springpojke åt honom.

Sedan lyssnade jag på honom och två andra föreläsare som var mycket duktiga och inspirereande. Man fick välja de tre som verkade mest intressanta utav de sju föreläsare som var där. Jag lyssnade på en 27-årig tjej som jobbade med Marknadsföring och Affärsutvecklig. Hon visste verkligen vad hon pratade om och allt hon sa var väldigt lärorikt och givande. Sedan lyssnade jag på min nya idol Edal Goran som är 32 år och jobbar med Finanser. Han gjorde ämnet väldigt roligt, intressant och spännande. Han berättade om hur man kan dra nytta av nedgången på börsen och hur man ska tänka för att komma så långt som möjligt i affärsvärlden. Alla föreläsare och lyssnade på hade väldigt många bra och tänkvärda saker som jag kommer ta med mig i framtiden.
 
Efter det gick alla över till skolans teater där vi fick lyssna på dagens huvudperson Bill Watkins Han pratade om börskraschen och hur man tror att framtiden kommer se ut ekonomiskt. Det var sådär, han pratade väldigt fort och han använde sig av mycket facktermer så jag hade lite svårt att få ut så mycket av föreläsningen. Om inte annat så blev jag nog bättre på Engelska och lärde mig lite till om hur Amerikas och resten av världens ekonomi fungerar.

Tyvärr tog jag inga kort under dagen. Det var fotografter där så har jag tur hittar jag kort på Internet om några dagar.  

Improvisations tal

Idag har jag varit i skolan och haft en Speech lektion. Det var en rolig lektion tycker jag, för vi hade nämligen improvisationstal på schemat. Det gick helt enkelt till så att man vi blev upproppade en och en sen fick man gå fram till lärarens hat fylld med smålappar, för att sedan hålla ett tal om ämnet på lappen. Jag fick den värsta ämnet jag kan tänka mig, på lappen stog det "Oprah ...". Jag vet ingenting om Oprah Winfrey har sett små delar av hennes tv-show och omslaget på hennes tidning i affären. Så jag gick ut och skulle förberedda mig i 3 minuter medans någon annan höll sitt tal. Efter 2 minuter stog det på min lapp:

Oprah!

HAHA!! Det stog helt still i huvudet, på ett sett jag aldrig varit med om förut. När jag väl kom upp och började prata så gick det rätt så bra tycker jag. Pratade om allt möjligt, gav lite exempel från de få snuttarna jag hade sett av henne. Min slutsats blev efter lite drygt 2 minuter att hon var överskattad som programledare och att hon lever på att hon har tillräckligt med pengar att hela tiden ha de hetaste kändisarna i sitt program. Vi får se vad läraren tycker om det så småning om. Det var en udda  rolig upplevelse i alla fall! Jämfört med de andra som höll sina tal så tycker jag att det gick bra.

Idag fick jag ytterliggare ett brev, den här gången från Mormor! Jag har väntat på det brevet i över en vecka nu eftersom mamma sa att det var på väg. Det var väldigt skoj att läsa det och det gav med en extra energikick. Ska bli så skoj att komma hem snart och träffa alla igen! Nu börjar jag hålla riktigt bra koll på hur många dagar det är kvar till jag landar på Landvetter.

Ni får ha det så bra, så hörs vi snart i Sverige!!! 


Födelsedag!

Nu är jag inte tonåring längre konstigt nog. Frågan är om jag vuxen för det? Det tror jag verkligen inte, känns inte som det i alla fall. Ska först passa på att tacka för breven, e-mailen och kommentarerna från förra inlägget, de är väldigt kul att få!

Idag var det 34 grader och kommande veckan ska bli ännu varmare. Blir jag inte solbränd nu så blir jag nog det aldrig. Det har varit full fart i skolan nu senaste veckan och jag har sån otrolig motivation nu så det är väldigt skoj att gå i skolan. Nicole och jag har kommit igång lite smått med löpningen efter halvmaratonet så det är skönt. Igår så grävde Christopher och jag upp halva baksidan av trädgården. Efter lite drygt en timma var vi helt slut och fick då reda på att vi grävt på fel ställe. Så efter en paus var det bara att rätta till misstaget så det blev som när vi först började.  

Födelsedag idag! Det var fullt med ballonger utanför mitt rum när jag vaknade och nere i köket höll Chatarina och Nicole på att göra frukost. Jag passade på att prata med Mamma, Pappa och Tobbe på Skype innan vi skulle äta, mycket trevligt. Efter den goda frukosten så satt jag vid datorn lite, efter det spelade jag tv-spel med Christopher och Jonathan. Jag fick välja mat idag och för en 20-årig kille i USA kändes det som det bara fanns ett enda val. Ricks hamburgare med lättsaltade potatis chips och Coca-cola. Jag ångrade inte valet en sekund för det var mycket mycket gott!!

Efter maten fick jag massor av fina presenter! Jag fick choklad av Jonathan, en Poker Stars t-shirt av Christopher, en pulsklocka av Catarina och Rick. Nicole hade bakat en tårta till mig som var väldigt smaskig och skrivit ett kort. Som tur var blev det lite över av tårtan som jag kan äta efter skolan imorgon!

Det har varit en helt perfekt 20-års dag och jag vet inte vad jag mer skulle kunna önska. Nu ska jag titta på Söndagsparty med Filip och Fredrik innan det är dags att gå och sova.

En mycket lyckligt födelsedagsbarn / vuxen på bilden. Lägg extra märke till påsen som t-shirten låg i. Ett mycket bra val Christopher!
  

En tårta med ett tuff tuff tåg i, så läckert.'


Löparrunda i torsdags vi passade på att stanna och ta kort på vattenfallet!


Nicole på toppenhumör som vanligt!


Den nye Charlie Chaplin

Påskfirande

Första dagen i skolan idag och det känns skönt att vara igång igen. På speechlektionen före lovet fick vi skriva en frågeställning som någon slumpvis vald i klassen skulle kunna hålla ett improvisationstal om. Idag fick vi reda på att vi skulle hålla ett tal med vår egen frågeställning. Som tur var hade jag skrivt en bra fråga "Vad är ditt drömresemål och varför?" Jag pratade om Aitutaki en ö bland Cook-öarna och det gick bra och jag fick bara positiv kritik. Mitt verkliga drömresemål är att åka till New York igen, igen och igen men det kändes inte som att det är så smart att prisa New York i Los Angeles :)

Helgen spenderade vi i stugan i Crestline. Det var kallt ute ca 3 grader så vi var inne för det mesta. Vi åkte dock till en resturang som ligger 40 minuter bort från stugan. Hemresan var väldigt spännande pga tjock dimma och ingen sikt. Jag förstår inte hur vi kom hem för jag såg absolut ingenting av vägen, träden, skyltar eller avfarter. Det jag såg var två strålkastarljus när vi fick möte då och då.

De hade lite påskfirade i Crestline som vi var och tittade på. De hade en tävling där de släppte ner 2000 gummiankor i en vattenrutschbana. Problemet var bara att istället för att passera mållinjen så flöt alla ankor åt ett annat håll pga av vinden vilket var hysteriskt roligt om man ser det med lite humor. Ni kan säkert se det framför er, massor av folk står med sina lappar och hejar på sin anka och så flyter alla åt fel håll. Det sprang runt massa folk och pratade om hur de skulle lösa problemet och tillslut kom de på en lösning nämligen att köra en båt fram och tillbaka tills en av ankorna så sakta guppade övermållinjen och en vinnare kunde koras!

På söndagen åkte vi till Mette (Ricks mamma) och firade påsk med grillad lax, grillad fläskfile och stekt potatis. Vi hade "Egg Hunt" som går ut på att påskharen kommer och gömmer små godisägg i trädgården som man sen får leta upp. Det var Axel (3år) och fem andra "barn" mellan 17 och 20 år som deltog. Christopher tog det på största allvar och vann klart med 42 ägg till Axels stora besvikelse så han vart vansinnig haha. Men efter lite pratande och regeländringar så stog Axel till slut som vinnare!  

Nu har jag varit nere och tittat på den Amerikanska versionen av Robinson som heter Survivor. Min favorit Jason dominerar just nu på ön genom att vinna tävlingar och förvirra motståndarna med sina listiga planer. Som avslutning på kvällen ska jag ta fram marknadsföringsboken och läsa ännu en gång så jag lyckas bra på provet i morgon bitti, jag är så taggad!! 

Nu börjar det närma sig hemresa för mig också. Jag har samma känsla i magen nu som om när jag skulle åka hit. Jag vill jättegärna åka, men inte riktigt än. Skönt att det är några veckor kvar men ändå att man kan se slutet det känns helt perfekt!

Middag på Mexicansk resturang 5 av 5 stjärnor får den!
På bilden är Christopher, Jag, Nicole, Jonathan, Nathalie(Jonathans flickvän), Catarina och Rick




Lite häftig bild från stugan på Nathalie och Jonathan



Påskfirande med en glad liten Danica i mitten!

Spring Break

Nu har jag vårlov och det är sååå skönt. Nu känns det verkligen som det börjar närma sig slutet på min resa, under 50 dagar! Jag vet precis allt som kommer hända i skolan fram till slutet nu och det är ganska mycket känns det som. Jag har pluggat rätt mycket de senaste dagarna sa jag har läget under kontroll. Det är en konstig känsla när jag tänker på att jag ska åka hem snart. På ett sett jublar jag och vill hem nu direkt men samtidigt vill jag att det ska vara lite längre kvar tills jag ska hem så man inte behöver lämna alla här. Hade precis den här känslan innan jag åkte till USA också. 

1 April fick jag en liten chock när min Speechlärare kom in i klassrummet med en skrikrosa kavaj och hawaiiskjorta. Jag önskar verkligen jag hade haft med mig kameran. Annars har jag gjort lite prov, fått tillbaka lite prov och skolan går rikigt bra nu. Så nu ska jag lägga ner hela min själ för att göra bra ifrån mig de sista veckorna också så man kan åka hem helnöjd.

Jonathan och Christopher kom hem under helgen och det var skoj att ha de på besök. Vi har haft mycket skoj och spelat basket mm. Idag spelade jag tennis med en kompis som heter Kenji. Han har spelat tennis hela sitt liv och spelat med skollaget under hela skoltiden. Jag bjöd upp till bra kamp ändå tycker jag men fick stryk med 6-2, 6-3. Hans toppspin var mycket bra och det var svårt att försvara sig emot. Sen att jag spelar en gång om året kan ju vara en liten orsak också. Vi skulle spela några fler gånger och då ska det bli ännu jämnare! Överlag är jag ändå mycket nöjd över mitt spel fick in några serve ess till och med så då kan man ju inte klaga.

Glad efter förlust i första set!


Haha vilken muskelkille KENJI

RSS 2.0